Cananes a la brutesca

Una cocció senzilla que deixa expressar el millor d’aquest mol·lusc versàtil, nutritiu i econòmic, parent del calamar

VilaWeb
Montserrat Serra
29.08.2015 - 04:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ingredients:
(per a 6 persones)

1 quilo de cananes mitjanes
2 cebes grosses
2 tomàquets petits
all i julivert
sal
oli
un raig de xerès o vi blanc

Les cananes encara crues, acabades de tirar a la cassola.
Les cananes encara crues, acabades de tirar a la cassola.

Elaboració:
D’aquest plat se’n diu ‘a la brutesca’, perquè les cananes es posen a la cassola ben netes però senceres.

En una cassola amb oli, posem la ceba tallada fina i la fem daurar. Quan es faci transparent hi afegim el tomàquet tallat. Hi posem un polsim de sal i deixem que el sofregit es vagi fent.

Un cop tinguem el sofregit, aboquem les cananes a la cassola, ben netes però senceres, les salem i les deixem coure durant vint minuts amb la tapa posada i remenant de tant en tant.

En aquest punt, que correspon a mitja cocció del plat, hi afegim all i julivert i un raig de xerès o vi blanc i rectifiquem de sal. Tornem a tapar la cassola i deixem coure les cananes vint minuts més.

Les cananes queden ben sucoses i gustoses i el plat es pot acompanyar d’arròs blanc.

Les cananes a punt de servir.
Les cananes a punt de servir.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes