El curs escolar és a punt de tornar a començar. Ací teniu una guia amb les dates clau, vacances i festius d’aquest nou curs acadèmic.

Al Principat i a les Illes el curs començarà el 12 de setembre, al País Valencià l’11 i a Andorra el 10. Els primers de començar seran els estudiants de Catalunya Nord, el 3 de setembre. I també seran els últims de plegar: el 6 de juliol. La resta acabaran el curs el 21 de juny –al Principat i a les Illes–, el 20 al País Valencià i el 28 a Andorra.

Les vacances de Nadal seran del 22 de desembre al 7 de gener a les Illes, al Principat i a la Catalunya Nord. Al País Valencià i Andorra començaran un dia més tard, el 23 de desembre. Les vacances de Pasqua a les Illes seran del 18 d’abril al 28 d’abril, però al País Valencià tindran un dia més de festa, perquè les allargaran fins al 29 d’abril, que és Sant Vicent. En canvi, al Principat en faran del 13 i el 22 d’abril i a Andorra del 15 al 26 d’abril.

Calendari del curs escolar 2018-2019 al Principat
El Departament d’Ensenyament ha fet públic el calendari oficial del curs escolar 2018-2019. El dimecres 12 de setembre començaran les classes al segon cicle de l’educació infantil, a l’educació primària i a l’educació secundària obligatòria. Dos dies més tard, el 14 de setembre, començaran a batxillerat i als cicles formatius de grau mitjà i de grau superior de formació professional inicial i d’arts plàstiques i disseny. Aquell dia també començarà el curs de formació específic per a l’accés a cicles de grau mitjà, el curs de preparació per a la incorporació als cicles formatius de grau superior i la resta dels ensenyaments de règim especial, llevat de les escoles oficials d’idiomes.

El curs escolar s’acabarà el 21 de juny, tret dels ensenyaments de règim especial i la formació professional, en què dependrà de la programació acadèmica pròpia.

Segons el departament, als ensenyaments de centres i aules de formació d’adults les classes no començaran més tard del 19 de setembre i als ensenyaments de les escoles oficials d’idiomes, més tard del 26 de setembre.

Les vacances de Nadal seran del 22 de desembre al 7 de gener i les de Setmana Santa, del 13 al 22 d’abril.

Calendari del curs escolar 2018-2019 al País Valencià
La Conselleria d’Educació del País Valencià també ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el calendari escolar d’aquest curs acadèmic, que arrencarà el 10 de setembre a infantil, primària, secundària, batxillerat i formació professional.

També ha informat que els alumnes d’educació infantil i primària acabaran el 20 de juny, i els de secundària, batxillerat i formació professional, dos dies abans, el 18.

Les vacances de Nadal seran del 24 de desembre al 6 de gener, tots dos inclosos. I les de Pasqua, del 18 al 29 d’abril.

Quant als dies no lectius durant el curs acadèmic, són considerats festius el 9 i 12 d’octubre, l’1 de novembre, el 6 de desembre, el 19 de març i l’1 de maig.

Calendari escolar 2018-2019 a Andorra
A Andorra el curs començarà el dilluns 10 de setembre i s’acabarà el divendres 28 de juny.

Les primeres vacances seran del 29 d’octubre al 2 de novembre, per Tots Sants. El mes següent arribaran les vacances de Nadal: del 24 de desembre al 4 de gener del 2019. Els alumnes andorrans tornaran a tenir uns dies de festa per Carnaval, del 25 de febrer al 5 de març. Aquell mateix mes, el 14 de març serà festa per a celebrar el dia de la constitució.

Les vacances de Pasqua aniran del 15 al 26 d’abril. Al cap de pocs dies hi haurà la festa del Primer de maig i el 10 de juny no hi haurà classe per a celebrar la Pentecosta.

Calendari escolar 2018-2019 a les Illes
La Conselleria d’Educació i Universitat del govern balear també ha presentat el calendari escolar del curs 2018-2019. El curs tindrà cent setanta-sis dies lectius, tal com el curs anterior. A infantil, primària, secundària, batxillerat i formació professional començarà el 12 de setembre i s’acabarà el 21 de juny.

Les vacances de Nadal seran del 22 de desembre al 6 de gener i les de Pasqua del 18 al 28 d’abril. Seran dies festius: 12 d’octubre, 1 de novembre i 6 de desembre. A més, han triat el dia 28 de febrer com a dia de la Festa Escolar Unificada.

Calendari escolar 2018-2019 a la Catalunya Nord
Els primers alumnes catalans a tornar a l’escola seran els de la Catalunya Nord i el 3 de setembre ja ompliran les aules. També són els qui acabaran el curs més tard, perquè tenen classe fins al 6 de juliol.

Així mateix, són els qui tenen més períodes de vacances. Les de Tots Sants, del 20 d’octubre al 5 de novembre; les de Nadal, del 22 de desembre al 7 de gener. Després tenen uns dies de festa, anomenades ‘vacances d’hivern’, del 23 de febrer a l’11 de març. Les darreres vacances serà les de la primavera, del 20 d’abril al 6 de maig.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.