La direcció de CaixaBank ha comunicat als sindicats que preveu reduir la seva plantilla a tot l’estat espanyol en un total de 2.157 persones, fet que suposa un 7,3% de la plantilla del banc (vora 32.000 persones), segons han informat a l’agència Efe fonts sindicals i de l’entitat. La direcció del banc ha donat a conèixer l’afectació de la retallada de plantilla durant una reunió que s’està celebrant a Madrid.

En el darrer informe de resultats, el setembre del 2017, CaixaBank va comunicar que en els primers nou mesos de l’any havia guanyat 1.768 milions d’euros, és a dir, un 18,8% més que el mateix període que l’any anterior.

Els sindicats ja esperaven l’anunci d’aquest ERO, perquè a final de novembre CaixaBank va presentar el pla estratègic fins al 2021 i va anunciar que els tres anys vinents preveia de reduir 821 oficines urbanes, un 18% de la xarxa actual. El conseller delegat del banc, Gonzalo Gortázar, ja va dir llavors que la retallada de personal es faria negociadament amb els sindicats.

Segons Caixabank, l’objectiu d’aquest procés és avançar en la transformació de la xarxa d’oficines urbanes, mantenir la d’oficines en l’àmbit rural i potenciar els serveis digitals.

CaixaBank, que tenia el 2014 un total de 5.358 oficines, tant urbanes com rurals, preveu d’acabar el 2019 amb 4.461 sucursals i arribar al 2021 amb 3.640. ‘Hi haurà un excedent de plantilla i mirarem de negociar amb els sindicats la millor manera de fer-hi front’, va dir al novembre el conseller delegat del banc. Tanmateix, els sindicats diuen que no acceptaran sortides forçoses al banc.

En total CaixaBank vol acomiadar 453 treballadors establerts als Països Catalans, especialment a València, on preveu reduir la plantilla en 142 persones. A la vegada, tancaran 355 oficines, principalment a Barcelona, on en deixaran de funcionar 192.

El BOE publica una multa de 3,6 milions a CaixaBank per infracció molt greu

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb