El Butlletí Oficial de l’Estat espanyol (BOE) ha publicat avui una sanció de 3,6 milions d’euros del Banc d’Espanya a CaixaBank. La multa es va imposar el novembre passat per incomplir alguns punts de la Llei sobre disciplina i intervenció de les Entitats de Crèdit.

Es tracta d’una infracció tipificada com a ‘molt greu’, que el supervisor va dictar el passat 30 de novembre i que es publica ara al BOE en ser ferma per la via administrativa.

En concret, CaixaBank va incomplir ‘normes amb rang de llei relatives als límits imposats a les compensacions per desistiment en amortitzacions anticipades, a les regles sobre la substitució d’índexs de referència establertes i a les normes sobre arrodoniment de tipus d’interès’.

Així mateix, el BOE publica la baixa de Citibank Espanya en el Registre d’Entitats de Crèdit, en compliment del que estipula la Llei d’Ordenació, Supervisió i Solvència d’entitats de crèdit.

CaixaBank anuncia un ERO per a acomiadar 2.000 treballadors després d’haver notificat uns beneficis extraordinaris

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb