Bulgària proposarà el tancament immediat de les fronteres exteriors de la UE als migrants i
la creació de centres per als refugiats que fugen de les guerres fora del territori de la UE en la mini cimera prevista per diumenge per parlar de migració. El primer ministre búlgar, Boyko Borisov, ha dit que, una vegada que els  fluxos s’hagin reduït, la UE hauria d’abordar els milers de migrants que ja són a Europa, fent-se càrrec d’aquells que fugen de conflictes
i enviant a casa la resta.

‘Insistiré en el tancament immediat de les fronteres exteriors de tota la Unió Europea’, ha explicat Borisov en una visita sorpresa al Parlament, després que l’oposició hagi demanat informació sobre la postura de Bulgària en matèria migratòria. El primer ministre ha sostingut que s’haurien de crear centres a Líbia i Turquia per gestionar les estades dels migrants abans que arribin a Europa.

Bulgària, que ocupa la presidència de torn de la UE, espera que, en frenar els fluxos migratoris, el bloc també pugui rebaixar les preocupacions dels països d’Europa Central que s’oposen a les crides a acceptar una quota de migrants que van entrar en la UE des de 2015 per repartir la càrrega dins del bloc.

‘El seu temor és que no hi hagi garanties que aquest procés no continuarà’, ha assenyalat
Borisov. El primer ministre ha avançat que preveu parlar amb el seu homòleg hongarès, Viktor Orban, sobre aquesta qüestió.

Els líders del Grup de Visegrado –Hongria, Polònia, Eslovàquia i República Txeca– han
anunciat que no acudiran al cim convocat per a aquest diumenge a Brussel·les, a la qual
han confirmat la seva assistència els països més exposats a l’arribada de migrants –Espanya, Itàlia i Grècia– així com França i Alemanya i diversos estats membre més.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb