La Comissió Europea ha autoritzat aquest dimarts la compra, per un euro, del Banc Popular per part del Banc Santander en concloure que l’operació ‘no planteja problemes de competència’ a l’Espai Econòmic Europeu, segons ha informat en un comunicat.

Aquesta decisió de l’executiu comunitari és l”element final’ del procés d’autorització per part de Brussel·les a l’adquisició i arriba després que el passat 7 de juny donés el seu vist-i-plau al pla de resolució de Popular, que es basava en un règim proposat per la Junta Única de Resolució (JUR).

En concret, la Comissió Europea ha investigat la incidència de l’operació als mercats nacionals i regionals de serveis bancaris minoristes i empresarials, d’arrendament financer, de factorització i de prestació de serveis de caixer automàtic, tant a Espanya com a Portugal.

D’aquesta manera, Brussel·les ha determinat que les quotes de mercat conjuntes d’ambdues entitats són, ‘en general, limitades’, inferiors al 25%, així com que ‘seguirà havent-hi competidors forts en tots els mercats afectats’.

La resolució del Popular es va desencadenar el passat 6 de juny, quan el Banc Central Europeu (BCE) va determinar que era ‘una entitat inviable o amb probabilitat de ser-ho’. L’Executiu comunitari va aprovar el matí següent el pla de resolució proposat per la JUR, mitjançant el qual tota l’activitat de Popular i les seves filials es van traspassar a Banc Santander.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]