LONDRES, 7 (Reuters/EP)

El govern britànic no reconeix la xifra de 40.000 milions d’euros com la quantitat que està disposat a pagar com a compensació per la sortida de la Unió Europea, en el marc del procés del Brexit, segons ha explicat un portaveu de la primera ministra britànica, Theresa May.

El dominical ‘The Sunday Telegraph’ va informar en la seva última edició que el Regne Unit estaria disposat a abonar fins a 40.000 milions d’euros com a part de l’acord de sortida de la Unió Europea, citant tres fonts properes a l’estratègia de negociació britànica.

‘Quant a aquesta xifra, jo no la reconec’, ha afirmat el portaveu de la ‘premier’ britànica, en declaracions a la premsa. ‘La primera ministra ha deixat clar en la carta d’invocació de l’article 50 que el Regne Unit i la Unió Europea han de discutir un acord just tant en drets com en obligacions com a estat membre’, ha assenyalat.

El Regne Unit té menys de dos anys per negociar amb la Unió Europea els termes de la seva sortida, una maniobra sense precedents després de més de quaranta anys de vincles polítics, econòmics i legals. Les primeres rondes de negociacions han tingut pocs progressos i l’equip negociador de la Unió Europea ha demanat més claredat als britànics sobre els seus objectius.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]