El Govern del Regne Unit ha enviat per error a desenes de ciutadans de la Unió Europea unes cartes en les quals els insta a abandonar el país, en ple debat sobre els drets que tindrà aquest col·lectiu una vegada s’hagi consumat el procés del Brexit el març de 2019.

L’acadèmica finlandesa Eva Johanna Holmberg, casada amb un britànic, va donar la veu d’alarma en declaracions a un periòdic del seu país. Va confirmar que havia rebut una missiva en la qual se li demanava que abandonés el Regne Unit en el termini d’un mes: ‘No podria creure el que veien els meus ulls’.

El Ministeri de l’Interior britànic ha difós un comunicat per aclarir que tot ha estat un error i que Holmberg no corre el risc de ser detinguda o expulsada. Londres ha xifrat en unes cent el nombre d’enviaments fallits i s’ha posat en contacte urgentment amb els destinataris per evitar qualsevol confusió.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]