Brexit dur turistics

Un Brexit dur podria posar en risc com a mínim 100.000 llocs de feina vinculats al turisme al Regne Unit i 80.000 a la resta d’Europa a curt termini, entre els quals, 25.000 a l’estat espanyol, segons les estimacions del Consell Mundial de Viatges i Turisme (WTTC).

La sortida del Regne Unit de la Unió Europea sense acord provocaria ‘una situació difícil’, entre altres sectors per al turisme, segons adverteix el ‘lobby’ turístic mundial. En una entrevista amb Europa Press, la presidenta del WTTC, Gloria Guevara, ha explicat que les dificultats que poden trobar els britànics per viatjar a certs països de la Unió Europea pot provocar que mirin altres destinacions més llunyanes, com el Carib, Àsia o Orient Mitjà, la qual cosa perjudicaria l’estat espanyol com a principal país receptor de visitants britànics.

Perspectives positives per al 2019
Malgrat això, ‘totes les perspectives són positives’ de cara al 2019, ha apuntat Guevara, per insistir que s’està treballant en els reptes que desafien el sector per ‘convertir-los en oportunitats’. Entre aquests reptes, ha enumerat els desastres naturals, les guerres comercials entre la Xina i els Estats Units, la correcta implementació de la tecnologia i el Brexit que afecten en general el sector a nivell mundial.

Encara que fins a març no disposaran de les xifres oficials sobre el turisme el 2018, Guevara situa el seu creixement entre un 3% i un 6%, amb un augment del 6% dels viatgers, tant nacionals com internacionals. A més, estimen que l’activitat turística se situï ‘molt per damunt’ del 4%, superant l’economia global.

En aquest creixement destaquen alguns països que ‘segueixen creixent molt’, com a la Xina, que segueix sent ‘una punta de llança’, a més d’un creixement global a la regió d’Àsia després de la millora de la connectivitat.

 

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb