Fotografia del Ministeri d'Afers Exteriors espanyol

El ministre d’Afers Estrangers espanyol, Josep Borrell, va viatjar a Budapest dilluns passat i es va reunir amb el primer ministre hongarès i membres del seu govern, en un moment en què a Hongria hi havia grans protestes contra dues noves iniciatives de l’executiu: ‘una que forçava els treballadors a fer 400 hores extra l’any, i una altra que creava un sistema judicial paral·lel que amenaçava la independència judicial’.

Borrell va felicitar les autoritats hongareses per la confiança generada en l’economia del seu país entre les institucions internacionals i el món financer i va dir que, malgrat les diferències, volia diàleg amb Hongria per a evitar una escletxa entre l’est i l’oest d’Europa.

El portaveu de Ciutadans a la Comissió Exterior del congrés espanyol li ha demanat ‘en quines qüestions’ considerava que podia cooperar amb Hongria, ‘tenint en compte la deriva autoritària que ha pres’. També han demanat a Borrell si, en les reunions amb Orbán, li va comunicar ‘la necessitat de fer marxa enrere en el deteriorament de la democràcia liberal a Hongria i de contribuir a una major integració europea en qüestions com la gestió migratòria’. Cal recordar que Hongria va refusar el Pacte de les Nacions Unides per una Migració Regulada, Ordenada i Segura.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb