cessen consol edimburg

El ministre d’Afers Estrangers espanyol, Josep Borrell, ha criticat el gest de quaranta-un senadors francesos de tots els grups parlamentaris, que van signar una petició a favor respecte dels drets i llibertats fonamentals a Catalunya. Segons Borrell, aquest pronunciament revela ‘un nivell alarmant de desinformació’ d’aquests senadors sobre Catalunya i sobre la ‘realitat espanyola’.

Borrell, prèviament, en nom del govern espanyol ha agraït a l’executiu francès la resposta ‘ràpida i contundent’ arran del manifest dels senadors, que considera ‘inadmissible’. Segons un comunicat fet públic pel govern espanyol, el govern francès ha dit que ‘no li correspon d’interferir-se en procediments judicials en curs’ ni en la situació a l’estat espanyol. El text també diu que el govern francès expressa la ‘plena confiança en la democràcia espanyola per dur a terme un diàleg polític pacífic, respectant la legalitat constitucional i l’estat de dret’ i que França manifesta el ‘compromís amb la unitat i la integritat d’Espanya’.

El pronunciament dels quaranta-un senadors, que formen part dels principals partits polítics francesos, denuncia la repressió ‘dels representants polítics de la Generalitat empresonats o forçats a l’exili’ i manifesta que la situació que viuen és ‘un veritable atac contra els drets i les llibertats democràtiques’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb