A partir d’avui ja es poden adquirir els bitllets gratuïts de Renfe

  • L'abonament té una vigència de quatre mesos, a partir de l'1 de setembre de 2022 · Per adquirir-los, s'ha de pagar una fiança

VilaWeb
Redacció
23.08.2022 - 01:50
Actualització: 24.08.2022 - 11:55

A partir d’avui ja es poden adquirir els abonaments de franc de Renfe als punts de comprar habituals. Per a evitar cues, la companyia ferroviària recomana d’obtenir-los per mitjà de l’aplicació de Renfe, tot i que també es poden adquirir a les màquines d’autovenda i a les taquilles de l’estació. A continuació, us expliquem tots els detalls per aconseguir els bitllets de Renfe gratuïts.

Com sol·licitar els billets gratuïts de Renfe?

Per sol·licitar els abonaments, caldrà haver-se registrat prèviament a la pàgina de Renfe: fent clic ací i, tot seguit, pitjant l’opció “Registrar-me”. Un cop dins, l’usuari ha de seleccionar el nucli de Rodalia. A continuació, apareixerà un menú amb l’opció “comprar bitllets”, on l’usuari ja podrà seleccionar l’estació d’origen i destinació. El següent pas serà “seleccionar una tarifa” i triar el nou “abonament gratuït per a viatger freqüent”.

Amb el codi QR es podrà obtenir el bitllet a l’estació

Finalment, es generarà un codi QR i un codi de set dígits que es pot localitzar en el menú “compra bitllets” i “els meus bitllets”. Caldrà que l’usuari presenti aquest codi QR quan arribi a l’estació, a les màquines de venda automàtica o a les taquilles, on s’obtindrà un abonament físic, sense cost.

A l’abonament hi constarà el DNI o el telèfon mòbil del viatger. D’aquesta manera és unipersonal.

Cal abonar una fiança per a adquirir-los

L’abonament té una vigència de quatre mesos, a partir de l’1 de setembre i fins al 31 de desembre de 2022. És de franc, però per adquirir-lo s’ha d’abonar una fiança. 

En els títols de multiviatge de Rodalia, els usuaris hauran de pagar un dipòsit de deu euros. En canvi, el títol amb viatges il·limitats per a mitja distància s’haurà de deixar un dipòsit de vint euros.

Com em retornaran l’abonament?

Es retornarà la fiança sempre que l’usuari hagi fet un mínim de setze viatges, és a dir, una mitjana de quatre el mes. En cas de no complir el nombre mínim de viatges, la fiança es considerarà una indemnització i no serà tornada a l’usuari.

Si es paga amb targeta, l’import es retornarà automàticament, una vegada finalitzi el període de validesa de l’abonament i es comprovin que s’han fet el nombre de viatges mínims. Si es paga amb metàl·lic, caldrà omplir una sol·licitud per a la devolució de la fiança. És important que l’usuari conservi el codi QR o la targeta durant tot el període de vigència de l’abonament perquè li retornin la fiança.

Es tracta d’una mesura que s’inclou dins del decret llei d’estalvi energètic que el congrés espanyol ha de convalidar demà en un ple extraordinari. En el cas que no s’aprovi, la gratuïtat de bitllets passaria a ser la fórmula del 50%  de rebaixa que va anunciar el govern espanyol el proppassat mes de juny.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any