Els veïns de Bellreguard (la Safor) s’han mobilitzat aquest vespre en defensa del català contra l’intent del govern espanyol d’imposar el castellà als senyals de trànsit del poble. La convocatòria s’havia difós a les xarxes socials amb l’etiqueta #JoSócBellreguard.

L’ordre de retolar els senyals en castellà prové de la delegació del govern espanyol al País Valencià, i avui finalitzava el termini. En un escrit, donava un mes per a fer efectius els canvis. No obstant això, el batlle de Bellreguard, Àlex Ruiz, va explicar que la llengua no havia estat mai motiu de conflicte i s’ha negat a canviar la retolació d’aquest poble catalanoparlant de 4.500 habitants.

La concentració ha tingut el suport de diverses formacions polítiques i entitats cíviques valencianes i ha comptat amb l’actuació de la Muixeranga de la Safor i la Colla de Dolçainers, els Tabaleters de Bellreguard i Al Tall.

Vegeu algunes les fotografies de la concentració:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]