Barcelona en Comú renunciarà a un regidor en totes les votacions del ple de l’Ajuntament de Barcelona on no pugui participar el regidor de Junts per Catalunya Joaquim Forn. ‘En cap cas s’aprofitarà l’absència de Forn per guanyar cap votació’, han confirmat fonts del consistori a VilaWeb.

Avui, el Tribunal Suprem ha refusat el permís perquè Forn sortís de la presó per assistir al ple de demà. El partit de la batllessa Ada Colau ha pres la decisió de no alterar les majories amb aquest gest.

La renúncia de BComú tindrà un valor especial demà, quan el ple voti l’aprovació del cartipàs. Els nou regidors del comuns –a les eleccions en van aconseguir deu– i els vuit del seu soci de govern, el PSC, sumen disset, però la majoria de la votació se situarà en vint. D’aquesta manera, el govern necessitarà l’abstenció o el vot favorable d’altres formacions per arribar a acords. Aquesta tarda, els grups s’han reunit per negociar, però no han arribat a cap consens.

En l’aprovació del cartipàs no se sotmet a vot l’organització del govern, que Barcelona en Comú i el PSC ja van presentar la setmana passada. Com a qüestions més importants, es decidirà quantes comissions es constitueixen i qui les presideix, les retribucions dels càrrecs electes i la composició dels consells d’administració de les empreses municipals. Si no hi ha acord, tot continuarà com fins ara. Un dels elements que va adquirint importància en les negociacions, tot i no formar part del cartipàs, és el repartiment dels 124 càrrecs eventuals.

Les bases validen l’acord de govern

Barcelona en Comú ha explicat en un comunicat que les bases havien ratificat l’acord de govern municipal amb els socialistes. En total, 1.389 persones han votat a favor de l’acord (80%), 287 han votat en contra (16,54%) i 59 han votat en blanc (3,4%).

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.