Batet, fora: el PSOE mou fitxa, però juga a cegues

  • El PSOE ha hagut de jubilar Batet en una primera mostra que és conscient que no té els vots necessaris per a aconseguir res d'allò que vol. I no solament pel posicionament de Junts

VilaWeb
Això és una prova de lectura dels articles de Vilaweb amb veu sintètica, que ben aviat serà a disposició dels subscriptors del diari. Subscriviu-vos-hi ací. Si trobeu algun problema, escriviu-nos a suport@vilaweb.cat.

El PSOE, finalment, ha mogut la primera fitxa: ha apartat Meritxell Batet de la cursa per a la presidència del congrés espanyol. Batet no era una candidata assumible per als independentistes i sobiranistes, però tampoc per a Podem, de manera que els socialistes s’arriscaven a una derrota contundent ja d’entrada que marcaria massa el procés d’elecció del nou president del govern espanyol. De manera que –tot i que, significativament, el PP i Vox no la veien malament– l’han sacrificada sense manies i ara cerquen un substitut presentable, diuen que el ministre Bolaños.

L’elecció de la mesa del congrés espanyol el dia 17 serà, doncs, molt interessant, sobretot perquè donarà una primera idea de com de cohesionats –o de poc cohesionats, en realitat– estan els blocs. I si bé per la banda dreta també hi ha soroll amb la crisi interna de Vox, el fet és que és el PSOE qui ho té molt complicat i qui en pot eixir més ferit.

Cal recordar –i és molt decisiu– que la votació per a elegir el president del congrés espanyol és secreta, amb butlleta, i dependrà de la majoria simple dels vots, segurament en una segona votació que es farà entre els candidats que han aconseguit més vots en la primera. I que els càrrecs –no solament es tria la presidència, sinó també les quatre vice-presidències i les quatre secretaries– s’obtenen per un complicat procediment de votar un sol nom per a elegir-los tots vuit, en què si no hi ha acords previs i ben assegurats és molt fàcil de relliscar.

Això, per al PSOE, vol dir que no solament pot esperar-se l’abstenció de Junts, que li faria pràcticament impossible d’aconseguir la presidència, sinó que, precisament gràcies al fet que la votació és secreta, podria trobar-se també amb sorpreses com ara una possible abstenció dels cinc diputats de Podem. En aquest sentit, és significatiu el fet que Podem –no Sumar, sinó Podem– ara fa quaranta-vuit hores va avisar que Batet no era una opció presentable i la feblesa aritmètica de Sánchez és tal que l’ha hagut de canviar a corre-cuita.

Meritxell Batet està tacada perquè va retirar els escons als presos polítics catalans i més tard també al diputat de Podem Alberto Rodríguez, doblegant-se així al poder judicial i vulnerant de manera greu la doctrina del Comitè de Drets Humans de l’ONU, tal com va explicar aleshores Josep Casulleras en aquest article aclaridor. I, evidentment, la seua intransigència a permetre l’ús del català a la cambra tampoc no l’ajuda ara que els socialistes necessiten desesperadament els vots independentistes. De manera que el PSOE ha hagut d’empassar-se el seu tradicional orgull i l’ha hagut d’apartar.

Però el problema per als socialistes continua essent que van a cegues, que no controlen el paquet de vots que necessiten tant sí com no per a sobreviure. Volen aparentar que el controlen, però la realitat és que tenen massa fugues per a un resultat tan ajustat com van aconseguir. I no fan els deures, no posen res de sucós i interessant sobre la taula.

En aquest sentit, serà molt interessant, i revelador, veure com de lluny queden els socialistes dels 176 escons en la votació per a la presidència del congrés. Perquè aleshores potser comencen a entendre que tenen una situació molt complicada i que aquesta tàctica prepotent de creure que els altres els votaran de franc perquè no tenen cap més remei que votar-los és suïcida. Tot això abans funcionava, però ara ja no. I hauran de posar-se a negociar seriosament i proposar canvis reals i no minúcies com ara “tindràs grup parlamentari si et portes bé”. Així i tot, ja veurem què acaba passant.

PS1. Els del PSOE no són els únics que van desconcertats. Ahir, ERC va anunciar la intenció de recórrer al Tribunal Constitucional espanyol contra la llei d’habitatge aprovada pel congrés la legislatura passada. Però la qüestió és que es va aprovar amb els seus vots. No solament això: Rufián, en campanya, va dir que una de les coses de les quals se sentia orgullós era la llei d’habitatge espanyola. I ara, després de la clatellada, la volen recórrer? Inaudit. Inaudit…

PS2. Aquestes setmanes, Ot Bou fa una sèrie d’entrevistes a personalitats que en el seu moment van ser especialment importants per al moviment independentista. Avui us oferim l’entrevista a Blanca Serra, que es mostra tan incisiva com sempre: “La política institucional catalana és una reunió de cadàvers”.

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Josep Usó
Josep Usó
08.08.2023  ·  21:55

Sembla com allò del conte dels tres porquets. A la primera ventada, la casa de palla ja trontolla. I només estem a 8. Falten encara nou dies per a constituir el parlamento de l’Altiplà. Veig el PSOE fora de joc. Els d’esquerra, patiran per no haver dimitit a temps.

Ricard Roca
Ricard Roca
08.08.2023  ·  22:23

Mai no n’hi haurà prou de neteja, en sobren massa, surten a massa fotos i no sé si els barons podran assumir-ne gaire més… Sembla que la repetició de les eleccions està servida i ves que no sigui la última…

joan rovira
joan rovira
08.08.2023  ·  22:26

Sr. director, un altre editorial sobre la metròpoli colonial. Amb la feina que tenim a casa, si de veritat volem el que semblem, per descodificar, desactivar i desmuntar l’entramat colonial. I començar a fonamentar i bastir la nova forma de governar-nos. Que hi farem.

Marisol Parramon
Marisol Parramon
08.08.2023  ·  22:32

Molt interessant aquesta editorial Sr.Partal.Com a independentista em farà molta il·lusió veure com el PSOE és queda amb el cul a l’aire i més il·lusió em farà si tornem a anar a eleccions i els botiflers d’ERC segueixen el mateix camí.

Josep Gualló
Josep Gualló
08.08.2023  ·  22:57

SI VOLEM LA REPÚBLICA CATALANA INDEPENDENT

Si de veritat la volem, hem de forçar la repetició de les eleccions.

Prou abstencions, prou vots nuls, hem de votar a qui amb el cor a la mà creiem que és la millor opció per tenir la tant esperada República Catalana Independent.

Recordem que som catalans i ens cal que espaÑa sigui ingovernable i és trenqui.

Jaume Riu
Jaume Riu
08.08.2023  ·  23:33

ULTRADRETA I PP SÓN LA MATEIX COSA
El PSOE i ERC no tenen carta de navegació i per arribar a bon port esperen un vent oportú que en els seus mars fa anys que no hi bufa.
Però més divertit encara és veure que si Vox fa president a Núñez Feijóo i Vox no entra al govern perquè tenen un pla intel·ligent perquè “no es vegi” que al regne d’Espanya governa la ultradreta, resulta que obtindrien l’efecte contrari. Tothom s’adonaria que amb aquesta gràcia de Vox a canvi de res, es confirmava definitivament que ultradreta i PP són la mateixa cosa.

Josep Ramon Noy
Josep Ramon Noy
08.08.2023  ·  23:37

En efecte, tens tota la raó Partal: El PsoE va a cegues, però és que ERC també, per no parlar de Sumar i de Podem. Les esquerres van a cegues! A España, a Catalunya i a tota Europa; fa molts anys que han renunciat a tenir cap projecte signifcatiu i engrescador. Però és que a España les dretes també van a cegues. Només tenen un objectiu clar: mantenir com sigui el negoci i negocis i no haver de tancar la barraca que fa més de 80 anys que els permet enriquir-se fraudulentment sense entrebancs. És clar que al menys tenen aquest objectiu de volada gran, mentre les esquerres només aspiren a mantenir el més llargament possible càrrecs i sous. Sous envejables, però molt lluny de les fortunes que fan les dretes. El gran enemic de tots ells és la Democràcia! I el resum és senzill: España va a cegues!

Catalunya en canvi no: té un Objectiu molt clar: la Independència!. El dubte és si seguirem anant a cegues com España pesi a aquest important objectiu, i si seguirem fent el préssec amb petits objectius, com ha fet fa estona ERC: hegemonia local, càrrecs i sous, imitant les esquerres espanyoles. Trobarem finalment el grup de liders capaços d’aprofitar les ocasions que aniurem tenint??

Joan Benet
Joan Benet
09.08.2023  ·  00:05

Tan de bó anem a noves eleccions, tothom amb els collons per corbata.
Estem tant maltractats ja, que tenim molt poc a perdre i molt a guanyar.

Lluís Paloma
Lluís Paloma
09.08.2023  ·  03:05

Estaré encantadíssim si anem a noves eleccions estatals. Estaré encantadíssim si tots els invents del Règim entren en crisi, ERC inclosa. Sobre nous líders que ens duguin a la independència, jo de petit també creia en Déu, però siguem seriosos…

PAU BOLDU
PAU BOLDU
09.08.2023  ·  05:37

PP i PSOE, son em mateix, partits franquistes.constitucionals. Sanchez al carrer, i cap problema, Unidad NAZIONAL, i Feijoó presidente GALLEGO, gràcies al PSOE.155, i als votants castellanufos de la Cataluña española del LERROUX ILLA, un nazional español

Imma Presseguer
Imma Presseguer
09.08.2023  ·  06:32

Torno a insistir. Quin avorriment això de la politiqueta del país veí.
Ens ho haurem d’agafar com el “culebrón del verano hispano-español”, amb històries de banyes i de traïcions de tots colors.

jaume alcacer
jaume alcacer
09.08.2023  ·  07:49

M’ha fet molta gracia el que han dit , treure a la Batet per poder portar al ” Sobrao ” com a mes presentable….. Es Broma C. S.

J. Manel Parcerisa
J. Manel Parcerisa
09.08.2023  ·  08:30

Ha calgut la Batet!! Un/a de tants/es catalans/es que s’han venut al poder central per anar en contra de la seva terra, illa, borrell, iz… Tants n’hi ha! Així no passa al país basc, un polític basc es un basc sempre que sempre treballa pels seus. Un polític català és aquell que tard o d’hora s’acaba venent a Madrid.
Per a tot, treiem sempre la opció que creiem més adient, anem al cine a veure la millor película, comprem els tomàquets que ens agraden més a la millor fruiteria que coneixem, contractem al millor advocat per als nostres interessos… Perquè votem al partit menys dolent? Al que menys putades ens ha fet? Al que menys ens ha trait en les seves promeses electorals.
Una urna electoral és sagrada, més important que uns tomàquets, una película o un advocat…
Cal acabar amb aquest cercle viciós.
Quan jo era jovenet, anava molt a França amb el meu pare, sempre és parlava de política, i sempre escoltaves la frase: “cada país té el règim que es mereix” referent-se a Franco.
Es dur reconèixer-ho, però la responsabilitat del que succeeix és nostre!!!

Carles Serra
Carles Serra
09.08.2023  ·  08:34

Cal recordar apreciat Vicent, que aquesta pàjara de Batet no va ser qüestionada en la legislatura passada i això que ER apalancava i li aprovaven els pressupostos i lleis en els franquistes del PSO€, ja que depenien dels seus vots.
Com per exemple la llei de l’habitatge que ara com molt bé ens recordés, volen presentar un recurs en el TC.
Aquesta Batet l’han futut fora els de Podemos, ara que ja ho tenen tot perdut i van pel mateix camí com els franquistes i xenòfobs de Ciudadanos , la seva aniquilació.
Per mi com si és volen suïcidar, per tanta traïció, per tanta mentida, per tant de cinisme i per ser partícips d’aquesta espaÑa franquista i corrupte; ja veus aquesta Colau i ja que dir d’aquesta blavera d’Albiach.
I si ara la situació/vots tornessin a dependrà d’ER, tot estaria dat i beneït, i aquesta Batet estaria com en la legislatura passada, ja que dir del PSO€.
El mal que arribat a fer ER i ja que dir el guia espiritual d’aquesta secta el botifler i traïdor d’en mossèn Oriol Batet, ja que dir repartint la menjadora per comprar gent d’obediència a la seva persona/partit d”aquest sistema espaÑol; vols més demostracions de lo que ha passat a la Diputació de Barcelona Vicent?

Ramon Samarra
Ramon Samarra
09.08.2023  ·  09:27

Seria bo tornar a votar no? Posaria molta gent el seu lloc, sobretot a ERE.

Enric Viver
Enric Viver
09.08.2023  ·  09:29

El PSC omple de diputats el grup socialista i se’l premia perdent influència.
En Costa l’haurà tornat a clavar.

Josep Navarro
Josep Navarro
09.08.2023  ·  09:38

Com diu en Costa, prou de política internacional. Anem nosaltres a la nostra. I fem país.

jordi Rovira
jordi Rovira
09.08.2023  ·  09:46

Continuem amb aquesta possibilitat impacient de poder relatar la història que tant agrada als periodistes de socarrell. Una història tan contemporània que no la veiem ni passar. Atenem al record difós de la moció de censura d’en Rajoy i d’aquella incompareixença tan estranya d’un “presidente” que es queda al restaurant el dia de l’enfonsament final. Continuem per les dos eleccions d’un Sánchez amb tot el soroll dels sabres dels qui han perdut “el gobierno” via “coitus interruptus”, fins arribar al dia d’avui, on les mans lligades pel seu mal fer empastifen a les altes instàncies del PSOE. Que la senyora Batet després del paperot fet tots aquests anys es quedi fora és un element més de l’enorme fragilitat que envolta l’estat espanyol. Una fragilitat que l’han fabricada ells mateixos. Ara bé, la patim cada dia nosaltres, els qui vam perdre la seva guerra. Nosaltres els ciutadans que no tenim els serveis requerits, nosaltres els autònoms que som perseguits per pagar unes cotitzacions que hom suposa fraudulentes perquè ningú fa res per ordenar-les. Nosaltres els d’altres nacions que sempre patim alguna repressió de nova planta que són com l’acudit de l’arribat l’últim. Nosaltres els qui vivim de la cultura i estem al mig d’un mar en tempesta continua…Aquest estat és el desastre que s’acabarà expressant amb nosaltres el poble, obligat de nou a fer eleccions i romandre a les taules electorals, per la manca de capteniment d’aquests líders que fan números enmig del desert polític d’un sistema que ningú sap on va i on és. I sí, avui i ara el PSOE també van a cegues. I darrera la ceguesa del PSOE, la bilis del PP, el partit sindicat de jutges i militars que és VOX, resten a merçé tota la resta, a qui les marees d’un règim de lawfare els porta a l’improvització continua. Quin panorama!

Víctor Torguet
Víctor Torguet
09.08.2023  ·  10:12

L’únic interès que li veig al teatre post-electoral de la monarquia bananera i feixista de la metròpoli és veure amb claredat i veracitat les accions i reaccions dels nostres 2 partits fake-indepes, per poder tenir una imatge definitiva i nítida amb la que encarar unes properes eleccions a la Generalitat fent neteja de partits fake-indepes (que ERC ha de ser eliminada assumeixo que és ja indiscutible, pel que fa a JUNTS es juga la supervivència i el seu paper en el Procés en aquest penós circ post-electoral espanyol).

M’agradaria molt que VW segueixi fent una cobertura detallada i objectiva de les aberracions d’ERC (com això del recurs de la llei d’habitatge) així com de les decisions i activitats “amb discreció” de JUNTS. El que faci la resta de hienes del congrés espanyol crec que és irrellevant per Catalunya, espanya és infal·lible en la seva supervivència com a estat ultra-nacionalista, anti-català, autoritari, imperialista, corrupte, extractiu i retrògrad. Facin el que facin els espanyols serà nefast per Catalunya (i els Països Catalans). Crec que ens volem auto-enganyar amb això de que hi ha espanyols molt dolents (PP+VOX) i espanyols dolents (la resta). La Història llunyana i recent ens diu que tots son molt dolents per Catalunya / PPCC, tots son representacions del mateix càncer del que ens hem d’allunyar el més aviat possible. Que no ho hem vist prou clar en els darrers anys de govern de Sánchez “el trilero” amb ERC fent de barrinadors?

Darrerament sento i llegeixo comentaris que indiquen que espanya va tota soleta i directa cap al pedregar ja sigui per la corrupció sempiterna, per allò del “pendent ferroviari” (concepte) o pel procés d’eterna decadència (que no deixa de ser tot el mateix), però novament la Història llunyana i recent contradiu aquesta interpretació que, segurament, per la major part d’estats actuals seria encertada.

espanya és, lamentablement, “different”. espanya (o el que podia interpretar-se con “imperi espanyol” o concepte similar) està en decadència ininterrompuda des de l’època de Felipe II (desfeta de l’Armada Invencible, S. XVI). espanya és la campiona mundial indiscutible en els darrers 5 segles (cinc !!!) en corrupció i decadència, però malauradament aquesta experiència l’ha convertit també en el gurú i màxima eminència en resiliència i supervivència en parasitisme d’estat. espanya pot sobreviure 5 segles més amb el seu model colonialista amb les darreres possessions dels PPCC, més encara quan la seva magnitud com a tumor maligne fa que a nivell internacional se li toleri la seva existència (doncs no té capacitat de reproducció més enllà de les seves actuals fronteres).

Mireu si no les antigues colònies llatinoamericanes, a on espanya va deixar la seva empremta singular i el seu model de “govern”. La gran majoria d’aquests països son veritables estats fallits, però allà hi son, malvivint però resistint. Despertem !!! ni pendents ferroviàries ni cap calamitat divina acabarà amb espanya… però espanya sí està a un pam d’acabar amb Catalunya (ja pràcticament ho ha fet amb la resta de PPCC).

No siguem rucs !!! la política espanyola pels espanyols. Deixem fer a JUNTS a veure si sap metamorfosar-se de fake-indepe a “pal de paller” de l’Independentisme, re-fem urgentment el Procés (comencem per omplir carrers els propers 11-S, 1-O, actualitzem estratègia, pla i lideratge), bastim una Llista Cívica (o similar) si JUNTS fa figa, fem fora de la Generalitat als actuals traïdors, preguem el control del País (en la mesura que sigui possible) i aixequem la suspensió de la DUI !!!

Concentrem-nos en accelerar la INDEPENDENCIA !!! tota la resta és fer costat a espanya…
VW: comptem amb vosaltres??

Josep Soler
Josep Soler
09.08.2023  ·  10:41

Aquest PSOE es troba per primera vegada amb un problema que fins ara no ha tingut mai i del qual no hi te cap experiència, que es la manca d’una majoria suficient per governar la legislatura.
Tos saben que el deep state, els que realment manen dins d’un país, te per costum proporcionar els elements necessaris perquè indistintament, tant si son els socialistes com els del PP, tinguin una majoria estable per tirar endavant la legislatura.
Ara no es el mateix i ens trobem -en aquest cas el PSOE- que viuen dins un desconcert i en una manca d’estratègia, que fa feredat.
Segueixo pensant -com crec que es el punt de vista del Vicent- que el verdader problema que avui se li presenta a aquest deep state, es que no sap com actuar, pel que fa a poder governar, d’avant del cas d’haver de “pactar amb l’enemic “(res de contrincant polític, com seria el cas de altres països democràtics del nostre entorn europeu) i òbviament precisament amb l’enemic no hi poden pactar, perquè (insisteixo, a diferencia d’altres països) el tinglado se’ls hi ensorraria, de d’alt a baix.
Veurem que passa però la cosa no te cap caire d’aclarir-se, sinó mes aviat el contrari, que es acabar d’espatllar-se del tot.
En fi que el problema seria per a ells, no pas per nosaltres catalans independentistes.

Joan F Ruiz
Joan F Ruiz
09.08.2023  ·  11:17

Els barons del PSOE……, malgrat les posicions VOXeres del Lamban i Cia en la seva catalanofòbia, han perdut administracions autonòmiques.

En part m’en alegro, no perquè Aragó, València, Balears hagin caigut en mans de catalanòfobs, si no pel greu correctiu que ha estat pel prepotent PSOE.

PSOE és un partit naZionalista espanyol, majoritàriament, no cal més que recórrer als fets (hemeroteca com Illa desfilant amb SCC), no les paraules, i al que diuen les seves patums (Felipe González, Alonso Guerra, Bono, etc.) quan obren la boca.

O Pedro Sánchez es mulla amb coses reals i pagos previs, no promeses falses de que pagarà, o hem d’anar, gràcies a Junts, a noves eleccions.

Amb ER ja no compto, no és independentista i, com es diu a la editorial del Sr Partal, incoherents o mentiders com els seus amos del PSOE, un exemple és el seu recurs ara a la llei de l’habitatge espanyol quan en campanya l’inútil del Gabriel Rufian la posava com un èxit de la ER del Gran Botifler Oriol Junqueras.

Aleix Gaus
Aleix Gaus
09.08.2023  ·  11:20

El PSOE atrapat però no fa ofertes per seduir i segueix i li fa falta una ajuda dels catalans. El vaixell s´enfonsa nosaltres ara tenim la eina per acabarlo de enfonsa

Tomas Pérez
Tomas Pérez
09.08.2023  ·  11:52

El que vull saber és que faran els d’ací, i no dic els nostres intencionadament donat la desconfiança que tinc vers ells,perquè fins ara no han assegurat res del que pensen fer clar i català, les paraules se les emporta el vent. El que facin els espanyols és cosa seva, cap interès. Passi el que passi ens afectarà segur i si ens porten a noves eleccions, doncs benvingudes.

Pere Planella
Pere Planella
09.08.2023  ·  11:52

El Peret i companyia ja porten 17 dies de retard per dimitir.

David Mascarella
David Mascarella
09.08.2023  ·  12:13

I perquè en Puigdemont vol negociar ” directament” ? Negociar a canvi de què? S’ha compromès a no investir a Sanchez…regal al PP-Vox

Josep Pasqual Gil
Josep Pasqual Gil
09.08.2023  ·  13:09

L’important és el què, no el qui. Si no podem ni parlar-hi català, pleguem i allà ells. No hi ha cap demòcrata per presidir les cambres sense reprmir la diferència? Franco viu, es veu

Guillermo Florit
Guillermo Florit
09.08.2023  ·  14:18

Em sap greu, però veien el què és capaç de fer Ñ, tot m’indica que mai no es deixaran humiliar per Junts (o pels catalans; donat que no es pot assumir que ER sigui un partit català o vulgui la independència). Per tant, penso que acabaran fent una gran coalició PSOE-PP. Qualsevol cosa abans que cedir davant de qualsevol exigència catalana.

Berta Carulla
Berta Carulla
09.08.2023  ·  14:27

Diu en J. Manel Parcerisa: “Un polític català és aquell que tard o d’hora s’acaba venent a Madrid.” I clar, penso jo, deu ser per això que tots els nostres presidents, amb excepció del Montilla, han acabat sent represaliats, exiliats, afusellats… Ah, això sí: els bascs!! Aquells éssers de llum sempre tal perfectes, oi Sr. Manel? I els catalans, aquests éssers tan inútils i menyspreables!

A mi els únics catalans que em semblen menyspreables són aquells que sempre tenen paraules per a castigar-nos, menystenir-nos o mirar d’acomplexar-nos o fer-nos pensar: oh què desgraciats som pobrets de nosaltres ens mereixem el pitjor perquè som el pitjor….

Els bascos? Els bascos no tindran mai ningú liderant com el presudent Puigdemont, que podrà dur un lliri a la mà però no es cap hipòcrita interessat.

. . .

Per cert, estimat Vicent Partal, últimament no parles mai del “pacte de la DIBA”. Què ha passat..?

Carles Benito
Carles Benito
09.08.2023  ·  15:46

Us sembla gaire esbojarrat de pensar que:

feijóo es presenti a investidura i la baronia del psoe tengui acordat amb ell i organitzat de trair sánchez i donar-li a feijóo els vots necessaris per tal de fer-ne el president?

Sembla fàcil i practic:

Amb certes garanties per al psoe de mantenir un mínim de places retribuïdes…

I amb certes garanties d’una política “moderada” per part del pp…

D’una banda es treuen de sobre sánchez.

Eviten que vox entri al govern i aconsegueixen que segueixi essent sols el llop.

Una vegada més salven L’imperi.

Ells, els dos grups, que sí tenen clares les prioritats, acorden una lluita encara més ferotge (però també més intel·ligent) contra Catalunya.

I, més endavant, en unes properes eleccions ja ens tornarem a disputar les cadiretes, diuen ells…

I, clar, mai no se sabria d’on han sortit aquests pocs vots imprescindibles…

El psoe, que ha perdut les eleccions, transfereix així la derrota a sánchez, qui no ha estat capaç de guanyar la investidura…

Per si de cas, us ben assegur que no he fumat.

Joan Josep Ozcariz
Joan Josep Ozcariz
09.08.2023  ·  16:24

Vicent, es un excel·lent article, però no pas per l,editorial d,un diari proindependista.

Quina és la teva prioritat Vicent? La metròpoli o la colònia que vol independitzar-se?

Al final som allò que pensem. I el que pensem esel que escrivim. Si m,equivoco estaré encantat de llegir el teu argument.

Dit això, gràcies per l,esforç que fas tot i ser vacances!

Juan Martin ALEGRIA
Juan Martin ALEGRIA
09.08.2023  ·  18:23

“Per cert, estimat Vicent Partal, últimament no parles mai del “pacte de la DIBA”. Què ha passat..?”

Sra. Carulla, el que ha passat a la Diba és que a un pacte entre Junts i el PSC succeeix un pacte entre PSC i ERC. Diferència? Cap.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any