El Mercat Medieval de Vic retorna els carrers del centre històric a l’època medieval aquest cap de setmana. Enguany, l’esdeveniment comptarà amb noves localitzacions per al recorregut teatral ‘L’Assalt de l’Altarriba’, que es basa en els fets històrics que van tenir lloc a Vic al segle XV. Les noves localitzacions són el Temple Romà -on es representarà la victòria final-, la Casa Prat, el col·legi Escorial, la plaça de Montrodon i la nova Casa de la Convalescència.

El director, Pep Simon, ha explicat que s’han renovat les armes per a millorar les lluites cos a cos i fer-les més realistes: ‘Qui hagi vist la baralla en alguna edició anterior, notarà la diferència’.  A l’obra hi participen més de quaranta actors que es posen a la pell de cent vuitanta personatges.

L’altra gran novetat d’aquest any és el canvi en el format del sopar inaugural. Fins ara, es tractava d’una reproducció d’un sopar de nobles i enguany es reproduirà un àpat entre la gent del poble.

El mercat comptarà amb tres-cents cinquanta expositors repartits per tot el nucli antic. S’hi podran trobar articles de decoració,herbes medicinals, complements de roba, embotits, formatges, pastisseria i conserves, entre d’altres.  També hi haurà un espai destinat als productes locals, amb onze parades de productors agroalimentaris de la comarca d’Osona que vendran embotits, cerveses i formatges, entre d’altres.

Al campament medieval, els visitants podran gaudir de les recreacions de la vida quotidiana de l’Edat Mitjana. Així, s’hi veuran lluites, tir amb arc, entrenament amb armes, demostracions d’oficis com la forja, el vidre, la talla de fusta, el pergamí o la terrissa.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]