Bàsquet/NBA.- Ricky Rubio torna a brillar en la derrota davant un apagat Pau Gasol

• El base espanyol Ricky Rubio segueix travessant un gran moment de forma i ha sumat 21 punts i 14 assistències que, tot i això, no han estat suficients per evitar la derrota dels Minnesota Timberwolves davant els San Antonio Spurs (122-114) d'un apagat Pau Gasol, mentre que Nikola Mirotic ha perdut davant els Dallas Mavericks i Juancho Hernangómez ha guanyat Los Angeles Lakers de José Calderón.

18.01.2017 - 11:10

MADRID, 18 (EUROPA PRESS)

El base espanyol Ricky Rubio segueix travessant un gran moment de forma i ha sumat 21 punts i 14 assistències que, tot i això, no han estat suficients per evitar la derrota dels Minnesota Timberwolves davant els San Antonio Spurs (122-114) d’un apagat Pau Gasol, mentre que Nikola Mirotic ha perdut davant els Dallas Mavericks i Juancho Hernangómez ha guanyat Los Angeles Lakers de José Calderón.

Els Spurs (32-9) es mantenen com el segon millor equip de tota l’NBA, només per darrere els Golden State Warriors (35-6), després de superar a casa uns incansables Timberwolves liderats per Ricky Rubio, que fa diversos partits seguits que està brillant, i Karl Anthony Towns (27 punts, 16 rebots).

La profunditat de la banqueta de l’equip texà -fins a 13 jugadors han tingut minuts- ha estat massa per a Minnesota després d’un segon quart espectacular en què han anotat 41 punts als Spurs, el seu pitjor parcial de tota la temporada.

Amb el pas dels minuts s’ha anat imposant la lògica de la mà del versàtil Kawhi Leonard (34 punts, 7 rebots, 5 assistències) i LaMarcus Aldridge (29). Per la seva banda, Pau Gasol ha encadenat el seu segon partit amb poc protagonisme i ha jugat 17 minuts en els quals ha aportat 3 punts i 5 rebots.

A l’United Center, els Bulls han caigut en un emocionant final de partit davant els Dallas Mavericks (98-99) que qualsevol dels dos equips es podria haver endut. Un triple del Wesley Matthews ha posat per davant l’equip visitant a falta de 11 segons i, en l’última possessió, Dwayne Wade ha fallat el seu llançament sobre la botzina.

Nikola Mirotic ha disputat 22 minuts en els quals ha aportat 6 punts i 5 rebots per a uns Bulls en què Jimmy Butler s’ha quedat a prop del ‘triple-doble’ (24 punts, 12 assistències, 9 rebots). Malgrat aquesta derrota davant uns ‘Mavs’ guiats per Harrison Barnes (20), Chicago (21-22) manté el vuitè lloc de la Conferència Est.

Finalment, Juancho Hernangómez ha disputat 7 minuts en els quals ha fallat el seu únic xut a cistella i ha sumat 1 rebot i 1 tap, aportació semblant a la Calderón (1 rebots, 2 assistències) també en 7 minuts. Els Nuggets han vençut a l’Staples Center (121-127) i s’han col·locat en posicions de ‘play-offs’ a l’Oest després d’un altre gran partit de Nikola Jokic (29 punts, 15 rebots).