Barcelona permetrà de passejar a les platges de 6.00 a 20.00 a partir de dimecres

  • També tindrà ja tots els parcs oberts i dilluns es reactivarà el servei de recollida de mobles

VilaWeb
Redacció
16.05.2020 - 10:23
Actualització: 16.05.2020 - 13:26

L’Ajuntament de Barcelona permetrà de passejar a totes les platges de 6.00 a 20.00 a partir de dimecres vinent. Fins ara només estaven obertes per fer-hi esport, però ara es permetrà també de passejar-hi. Per contra, continua prohibit banyar-s’hi de manera creativa i estar-s’hi. L’esport s’haurà de limitar de 6.00 a 10.00, franja durant la qual també es permetran els passeigs. De 20.00 a 23.00 també serà possible per al surf i els esportistes professionals i federats al punt habilitat a la platja del Bogatell, a tocar de la Base Nàutica, on es fa el control de les acreditacions. De nit romandran tancades. En tot cas, durant les hores diürnes en què s’hi pugui accedir caldrà respectar les franges d’edat. Dimecres ja obriran també tots els parcs.

En la fase actual, el bany recreatiu continua prohibit i el servei de socorrisme i salvament encara no s’activarà. Sobre aquesta qüestió, el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, ha apuntat que el decret del govern espanyol situa la temporada de bany en la fase 3. Ha explicat que, tot i que treballen diferents models sobre quines mesures s’adoptaran llavors, esperen de tenir ‘més detalls’ de com ha de ser aquesta fase 3 per a Barcelona. ‘Per sort encara tenim temps per a treballar, evidentment també amb els socorristes i amb els protocols sanitaris i de seguretat’, ha afegit.

Badia veu un bon exemple de dividir la platja per zones, però assegura que encara no hi ha cap model decidit i també veu determinant de veure si les franges horàries per edats es mantenen o no per acabar de decidir el model i les mesures per a la fase 3.

De moment, igual que tampoc no es permetrà el bany recreatiu, a la platja no s’hi podrà estar i les zones de jocs infantils i esportives restaran encintades.

Per a les franges de pràctica esportiva i passeig no hi haurà control de capacitat amb accessos. A més, ha recordat, ‘es continua mantenint la idea de franges (de sortida per edats)’. A partir de les 23.00 les platges barcelonines romandran tancades, sense excepció.

Tots els parcs oberts

A partir de dimecres 20 tots els parcs de la ciutat restaran oberts al públic. Fins ara n’han obert un total de vuitanta, i ara s’obren la resta fins a arribar als cent quaranta-vuit parcs que tenen accés amb porta de tancament. A més, per facilitar la pràctica esportiva, un total de vint-i-dos avancen l’hora d’obertura de les 10.00 a les 8.00. Els 3 parcs de la ciutat que tenen un centre educatiu a dins obriran un accés a partir de dimarts per a facilitar l’entrada de les famílies per a fer la preinscripció escolar.

El Park Güell obrirà per al veïnat, per a facilitar el passeig, la pràctica esportiva i la connectivitat del barri. En canvi, en la fase de desescalada actual, no s’obre per a visites culturals. Els equips de jardineria fan les tasques de manteniment corresponents, però de moment no s’ha segat.

Durant aquests dies s’estudia quin serà el manteniment a cada zona verda i en el conjunt de l’arbrat. I és que a causa del tancament durant setmanes hi ha més biomassa verda, més saludable i amb més color; els arbres són més frondosos i sense plagues i hi ha molta activitat d’ocells.

Recollida de mobles i trasts vells

D’una altra banda, dilluns que ve es reprendrà a tota la ciutat el servei de recollida de trastos vells, residus voluminosos i mobles, que es podran baixar al carrer el dia assignat segons cada carrer entre les 20.00 i les 22.00.

L’ajuntament recorda també que no es pot deixar runa, escombraries, roba, vidres ni electrodomèstics i que aquests residus de mida més gran es poden portar als punts verds, que ja estan oberts. Per tant, de moment no es restableix el servei de recollida de mobles i trasts vells sota petició a la porta de casa, només el del dia fixat a peu de carrer.

Dilluns passat, els equips de neteja de carrers ja es van ampliar fins al 66-75%, s’ha reprès el servei de neteja de pintades al 50% i han obert els punts verds de barri, mòbils i de zona en horari de matí.

Durant el confinament els residus domèstics a la ciutat de Barcelona han baixat un 9%, mentre que la recollida de circuits comercials ha baixat un 46% en consonància amb la reducció d’aquesta activitat.

Quant al tipus, la resta i orgànica han disminuït, un 13% i un 5% respectivament, mentre que s’ha registrat un increment de la fracció paper-cartó, un 5% i dels envasos, un 9%. El vidre domèstic s’ha mantingut en els nivells habituals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any