Barcelona és la pitjor ciutat europea segons el rànquing de les pitjors ciutats a causa de la sobreexplotació turística a Europa el 2017 feta per ‘The Statistics Portal’. L’estatística il·lustra les pitjors deu ciutats que pateixen el turisme excessiu, i en què hi apareixen les deu primeres ciutats. 

La capital catalana és en primer lloc, seguida per Amsterdam, als Països Baixos, i Venècia, a Itàlia. Hi registren una puntuació de 2,05, 2,18 i 2,19, respectivament. De la mateixa manera, les tres ciutats es troben entre les principals destinacions triades pels visitants i turistes segons la xifra d’arribades internacionals.

De fet, la preocupació dels veïns de Barcelona per l’habitatge i el turisme ha anat a més durant els darrers sis mesos. Segons el baròmetre municipal del mes de juny de l’Ajuntament de Barcelona el neguit dels barcelonins per tot allò relacionat amb l’accés a un pis on poder viure i el turisme massiu augmenta darrerament.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb