Barcelona fa olor de suro i molsa: obre la Fira de Santa Llúcia
Aquest mercat nadalenc tradicional es fa des del segle XVIII al voltant de la Catedral

Per: Redacció


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

A Barcelona hi ha un senyal inequívoc que indica que ens acostem a Nadal: l’obertura de la Fira de Santa Llúcia. Aquest mercat nadalenc tradicional, que es fa des del segle XVIII al voltant de la Catedral, obre la porta aquest cap de setmana. I la seva germana petita, la Fira de Nadal de la Sagrada Família, porta oberta des del passat 24 de novembre. Tot i que l’una fira és més antiga que l’altra –la de la Sagrada Família es va començar a fer a la dècada del 1960, quan la de Santa Llúcia ja no donava l’abast–, els productes que hi venen són molt similars.
En totes dues hi trobareu tota mena de productes típics de Nadal: elements per a fer el pessebre, arbres de Nadal, guarniments, figuretes… A la Fira de Santa Llúcia les més de dues-centes parades s’apleguen de cap a cap de l’avinguda de la Catedral en quatre sectors principals: pessebres i figures, secció de verd i vegetació, artesania i un sector musical amb diversos instruments de la tradició nadalenca.
Mentre dura la Fira de Santa Llúcia, hom pot gaudir d’espectacles i d’activitats relacionats amb els costums de Nadal. Un dels més tradicionals és les sortides de la Carassa, una carota que passeja entre les parades escopint caramels per a la mainada. Enguany farà sis sortides, sempre a migdia: els dies 1, 2, 15, 16, 22 i 23 de desembre. De l’1 al 19 de desembre també s’instal·larà un tió gegant en un lateral de la fira i el dissabte 15 de desembre es farà la Diada de les Tradicions i els Costums Nadalencs a Catalunya.
Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors
Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.
Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.
Vicent Partal
Director de VilaWeb
Comentaris
Els subscriptors de VilaWeb poden comentar aquesta notícia, o bé llegir els comentaris que hi han fet els altres subscriptors i debatre-la amb ells , clicant ací.
Si encara no sou subscriptors, us en podeu fer clicant ací. Entre més avantatges, podreu participar en els debats a la Xarxa VilaWeb, rebreu cada vespre el VilaWeb Paper, podreu llegir en exclusiva les notícies de l'endemà i accedir a més serveis i avantatges especials. Més informació sobre tots els serveis de la subscripció a VilaWeb, clicant ací.
S'ha afegit la noticia a Favorits