Barcelona fa olor de suro i molsa: obre la Fira de Santa Llúcia

  • Aquest cap de setmana Barcelona dóna el tret de sortida a la campanya de Nadal amb l’encesa de l’enllumenat i les inauguracions dels pessebres públics

VilaWeb
Redacció
24.11.2017 - 02:00

A Barcelona hi ha un senyal inequívoc que s’acosta Nadal: l’obertura de la Fira de Santa Llúcia. Aquest mercat nadalenc tradicional, que es fa des del 1786 davant la catedral, obre les portes aquest cap de setmana i es podrà visitar fins al dia 23 de desembre. Hi haurà gairebé tres-centes parades i tota mena de productes típics de Nadal: elements per a fer el pessebre, arbres de Nadal, guarniments per a la llar…

Enguany, a la fira, hi haurà 287 parades, que s’aplegaran de cap a cap de l’avinguda de la Catedral distribuïdes en quatre sectors principals: pessebres i figures, secció de verd i vegetació, artesania i un sector musical amb diversos instruments de la tradició nadalenca. Però Santa Llúcia no és l’única fira de Nadal que es fa a Barcelona: aquest cap de setmana també s’obre la seva germana petita, la Fira de Nadal de la Sagrada Família. Tot i que l’una és més famosa que l’altra –la de la Sagrada Família es va començar a fer els anys seixanta perquè la de Santa Llúcia ja no donava l’abast–, els productes que es venen a ambdues són molt similars.

La Carassa

A més, a la Fira de Santa Llúcia, hom pot gaudir d’espectacles i activitats relacionats amb els costums de Nadal, com ara les sortides de la Carassa, una carota que es passeja entre les parades escopint caramels per a la mainada. Enguany farà sis sortides, sempre a migdia: els dies 2, 3, 9, 10, 16 i 17 de desembre. Del 25 de novembre al 17 de desembre també s’instal·larà un tió gegant en un lateral de la fira i el dissabte dia 16 de desembre es farà la Diada de les Tradicions i els Costums Nadalencs a Catalunya.

A més de les fires, aquest cap de setmana també s’inaugura la campanya de Nadal a Barcelona. Això vol dir que s’encendrà l’enllumenat nadalenc i s’inauguraran els pessebres públics. Per exemple, hi ha el de la plaça de Sant Jaume, que cada any té una estètica més transgressora, i un altre al pati del Museu Frederic Marès que s’estrena enguany. Com a contrapartida, aquest pessebre tindrà una estètica clàssica perquè ha estat elaborat per l’Associació de Pessebristes de Barcelona, una entitat que té més de cent cinquanta anys de tradició.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any