Aquest cap de setmana, més de setanta espais de Barcelona s’omplen de videoart perquè fins al 22 de novembre es fa el festival Loop. Les obres que es presenten enguany exploren les confluències entre la imatge i altres disciplines artístiques com ara la dansa i el teatre i, per això, el festival arriba fins a diverses institucions culturals. Algunes de les propostes més destacades que es podran veure són a l’Escenari Brossa, on hi haurà un projecte que entrellaça el cinema i la performance per parlar dels moment més àlgids de la contracultura. Al Macba, la parella d’artistes Sander Breure i Witte van Hulzen, exploraran la relació entre el cos i les pantalles. I al Mercat de les Flors, a l’Arts Santa Mònica i al Pavelló de Mies van der Rohe es podran veure projectes que mesclen dansa i videoart in situ.

Una de les activitats centrals del festival és una exposició que es pot veure al Reial Cercle Artístic. Es diu ‘Produir, Produir, Produï(t)’ i vol ser una panoràmica de la creació actual de diversos artistes vinculats a la ciutat. Seguint la temàtica del festival d’enguany, que reflexiona sobre el concepte de producció artística i cultural, l’exposició mostra obres que tracten el cos com a producte i com a subjecte que produeix.

En la línia de defensar l’escena local, una altra part important del Loop és el ‘City screen’, la secció no institucional del festival. Reflecteix la vitalitat de l’escena artística local, el talent jove i la perspectiva internacional que molts dels residents vinguts de fora aporten al teixit cultural de la ciutat. La secció ha anat creixent i enguany aplega 102 artistes i 39 espais diversos entre galeries, residències i espais d’artistes. A més, se centra en tres grans línies: la producció d’identitats, la construcció dels límits geogràfics i la reflexió al voltant de la producció de les imatges.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb