Barcelona destinarà 5,7 milions a rehabilitar el patrimoni i l’entorn del Park Güell

  • Les obres començaran aquest estiu i consistiran en vuit projectes diferents

VilaWeb
Europa Press
03.08.2017 - 14:20
Actualització: 03.08.2017 - 14:24

BARCELONA, 3 (EUROPA PRESS)

L’Ajuntament de Barcelona iniciarà aquest estiu actuacions de manteniment, rehabilitació i millora del patrimoni arquitectònic del Park Güell i el seu entorn valorades en un total de 5,7 milions d’euros.

Segons que han explicat aquest dijous en conferència de premsa el batlle accidental, Jaume Collboni, i el regidor de Presidència, Aigua i Energia, Eloi Badia, es tracta d’un conjunt de vuit projectes que Barcelona Serveis Municipals (BSM) durà a terme.

Collboni ha assegurat que la inversió destinada a aquestes obres, que cerca garantir el bon accés i la conservació de les zones d’accés del parc, procedeix dels diners obtinguts per les entrades, que genera un benefici anual de quinze milions.

Les obres
A l’interior de la zona patrimonial es completarà la reparació del sostre de la Sala Hipòstila, es remodelarà la Font de la Sarva i es restaurarà el viaducte de Baix i l’exterior del banc perimetral de la plaça de la Natura.

A l’entorn de la zona monumental es rehabilitaran les escales de Pompeu Fabra, es condicionarà la baixada de la Glòria i es millorarà l’accessibilitat en l’entrada del parc per recuperar l’àmbit com a mirador i espai d’esbarjo.

En el districte Horta-Guinardó, es millorarà la xarxa de sanejament, s’arreglaran els entorns del camp de futbol del CD Carmel i es repararà el sistema de drenatge de vessaments superficials.

A més, els camins de la zona de jocs infantils es condicionaran amb paviment més resistent i es repararan les zones d’arenisca degradada.

Les entrades com a fonts d’inversió
‘Una part substancial dels diners es destina a millorar el patrimoni arquitectònic i una altra part a compensar altres serveis que fa BCM a la ciutat, com el Bicing, que és deficitari’, ha explicat Collboni.

Ha destacat la rendibilitat de fer pagar l’entrada al parc, ja que els beneficis ‘reverteixen a la ciutat en forma de millora dels entorns i la convivència’, cosa que permet racionar i governar un monument de tots els barcelonins, ha afegit.

En aquesta mateixa línia, Badia ha aprofitat per valorar aquesta mesura perquè forma part de les polítiques necessàries de regulació dels espais saturats de la ciutat. De fet, l’afluència del Park Güell ha passat de nou milions el 2012 a tres el 2016.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any