La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat definitivament el projecte de reurbanització de la rambla del Raval i les places de Vázquez Montalbán i Salvador Seguí, al barri del Raval. La inversió de la remodelació, que es farà sobre una superfície de 19.260 metres quadrats, serà de 1,16 milions d’euros.

Es preveu que les obres comencin al febrer i acabin a l’estiu. El projecte preveu duplicar l’espai de joc infantil, potenciar els espais d’usos polivalents i l’espai verd. La rambla del Raval tindrà una nova centralitat i es convertirà en un espai d’estada per als veïns. En l’àmbit central de la rambla, es buscarà potenciar el caràcter de trobada, de plaça i, a la vegada, de cruïlla, es trencarà la linealitat mitjançant l’eixamplament de la part central a banda i banda i s’eliminaran les barreres transversals.

També es construiran quatre parterres que es destinaran a desenvolupar usos juvenils, a crear un nou espai per a jocs infantils i a espai verd. Els espais de parterres que hi ha actualment esdevindran espais d’ús pavimentats, es reordenaran les terrasses, es canviarà la configuració actual de les cadires per agrupar-les i s’instal·larà un lavabo públic autorentable i una font. També es canviarà la il·luminació de tota la rambla per incrementar el confort de l’espai també en horari nocturn.

Pel que fa als extrems de la rambla, en la rotonda nord s’anul·larà el pas de vehicles a la part interior per tal d’aproximar la rotonda a la rambla. Es farà amb la col·locació de jardineres que impediran el pas de vehicles, es modificarà la configuració dels passos de vianants i la incorporació de tràfic rodat des del carrer Hospital. Es mantindrà el funcionament de la rotonda sud com a pas de vehicles i s’ampliarà el pas de vinents.

Pel que fa a la plaça Vázquez Montalbán, es generaran espais d’ombra, s’afavorirà el joc i l’estada de nens i adolescents. Es farà un paisatge de muntanyetes de terra per a la plantació d’arbres i es retiraran les jardineres i reubicaran a la rotonda nord de la rambla. També es col·locaran cadires per generar llocs de trobada. Es pintaran jocs sobre el paviment, es construirà una pista de bàdminton amb pintura a terra i es col·locaran taules de ping-pong i fut-toc.

A la plaça Salvador Seguí s’ampliarà l’espai de jocs i es modificarà el caràcter dels d’àmbit d’estar. Es crearà una àrea lúdica per a nens de 0 a 12 anys com a espai per a jocs sense límits. També es farà un nou parterre amb plantació, es plantarà nou arbrat que complementi l’existent i s’ampliaran i renovaran les cadires.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb