Entre les moltes iniciatives que l’Amical Wikimedia porta a terme per augmentar la quantitat i la qualitat d’entrades a la Wikipedia en català, la Nit de la Llengua al Món Digital n’és una de les importants. Organitzada conjuntament amb la Direcció General de Política Lingüística (DGPL), enguany consisteix en dues viquimaratons simultànies d’edició intensiva a la Viquipèdia, que es faran avui de les 18.00 a les 23.00 a Barcelona i Tarragona.

En el cas de la capital, al Centre de Documentació de la DGPL els viquipedistes que s’hi apleguin duran a terme una viquimarató centrada en temàtica occitana, amb el suport del Centre d’Agermanament Occitano-Català (CAOC) i la publicació digital Jornalet. S’hi treballaran, en occità i català, articles sobre legislació, dinamització de l’occità i institucions occitanes.

En la Nit de l’any passat, hi van participar vuitanta-cinc viquipedistes i va permetre de crear o millorar una setantena d’articles a la Viquipèdia, la segona versió lingüística a crear-se després de l’anglesa, l’any 2001. A la Wikipedia, el català hi ocupa la dissetena posició en nombre d’articles, amb més de 480.000. L’edició occitana, per la seva banda, disposa de quasi 90.000 articles.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.