El Barça portarà el logo de l’ACNUR a la samarreta

  • Ocuparà l'espai on fins ara hi havia el logotip d'UNICEF, a la part posterior de la samarreta · La Fundació FC Barcelona farà una aportació de 400.000 euros en metàl·lic i 100.000 en material esportiu i productes del Barça

VilaWeb
Redacció
24.03.2022 - 12:06
Actualització: 24.03.2022 - 13:06

La Fundació FC Barcelona ha arribat a un acord amb l’ACNUR (Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Refugiats) per tal que els equips de futbol masculí, femení i genuine portin el logotip de l’organització pels drets humans a la samarreta durant les pròximes quatre temporades. El missatge se situarà a la part posterior de la samarreta, sota el número del jugador, on fins ara hi havia el logotip d’UNICEF.

La publicitat de l’ACNUR no només no suposarà cap cost per a l’agència d’ajuda als refugiats, sinó que a més el Barça hi destinarà 400.000 euros en metàl·lic per a invertir en projectes, i material esportiu i altres productes del Barça per valor de 100.000 euros. A més, l’acord també preveu que la Fundació FC Barcelona aporti coneixements tècnics sobre esport.

Un dels trets més destacats de la primera presidència de Joan Laporta va ser l’acord amb UNICEF el 2006 per tal d’ocupar la part frontal de la samarreta, fins llavors lliure de patrocini. Durant el mandat de Sandro Rossell, UNICEF va anar a parar a la part posterior de la samarreta, on ara hi haurà el logotip de l’ACNUR. A la part frontal hi haurà el patrocini del servei de música en línia Spotify, que també posarà el nom a l’estadi de futbol: Spotify Camp Nou.

Segons que afirmen, la Fundació FC Barcelona continuarà col·laborant amb UNICEF a través de nous projectes conjunts encara pendents de definir, i amb la investigació sobre l’impacte de l’esport pel desenvolupament com a eina de canvi social de la mà d’Innocenti, la seva oficina de recerca.

La Fundació FC Barcelona ja col·laborava amb l’ACNUR des de 2009, amb diverses actuacions i programes en l’atenció de refugiats i desplaçats, i ha desenvolupat diversos programes propis en camps i assentaments de refugiats a Grècia i el Líban, i amb l’acompanyament de menors tutelats a Itàlia i Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any