Fabra Moll Sanchís Guarner

Les direccions generals de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Balears i la Generalitat Valenciana han anunciat l’edició del volum Fabra, Moll i Sanchis Guarner. La construcció d’una llengua moderna des de la cultura de la diversitat, escrit pel catedràtic de filologia catalana Antoni Ferrando.

En un comunicat, les institucions han explicat que l’edició del llibre coincideix amb la celebració de l’Any Fabra 2018 i que és la primera proposta editorial en la qual col·laboren els tres governs després de signar la Declaració de Palma, amb la qual van emprendre una línia de col·laboració en els àmbits de la llengua i la cultura.

L’obra té la voluntat d’aplegar i actualitzar els treballs de Ferrando, catedràtic emèrit de la Universitat de València i també membre de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). En concret, el llibre retrata la tasca de normativització de la llengua catalana duta a terme per Pompeu Fabra i els treballs dels lingüistes Francesc de Borja Moll i Manuel Sanchis Guarner per a adaptar-la a les necessitats de les Balears i del País Valencià.

A més, Ferrando evidencia el suport institucional de la Generalitat per a fer possible el treball de Fabra, mentre que Moll i Sanchis Guarner van haver d’acomplir la seva tasca com a projectes personals durant la dictadura franquista. El llibre també aporta dades sobre els escriptors Marià Aguiló, Jacint Verdaguer i Teodor Llorente, que van influir notablement en l’obra de Fabra.

La presentació del llibre es farà dilluns vinent, 4 de febrer, a l’Aula Magna de la Universitat de València (UV) i hi assistiran, a més de l’autor, els tres directors generals de Política Lingüística: Ester Franquesa, de la Generalitat de Catalunya, Rubén Trenzano, de la Generalitat Valenciana, i Marta Fuxà, del Govern de les Illes Balears. Els hi acompanyaran també els professors de la Universitat de València Isabel Vázquez i Emili Casanova.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.