El Tribunal de Magistrats de Westminster ha fixat el febrer de 2020 el començament de l’audiència per extradir als Estats Units el fundador del portal Wikileaks, Julian Assange, segons ha fet saber la cort avui, en un comunicat recollit pels mitjans britànics.

El govern nord-americà ha acusat Assange de conspirar amb l’antiga analista d’Intel·ligència militar Chelsea Manning per filtrar material classificat l’any 2010.

El fundador de Wikileaks continua a la presó de Belmarsh, a Londres, després que fos detingut per la policia a l’ambaixada de l’Equador l’11 d’abril, en la qual s’havia refugiat durant set anys per evitar el seu arrest.

Assange va ser condemnat a cinquanta setmanes de presó el passat primer de maig després de ser declarat culpable d’infringir les condicions de la seva llibertat sota fiança en relació amb una sol·licitud d’extradició prèvia de Suècia, que el buscava perquè respongués per unes acusacions de violació i agressió sexual.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb