El monòlit dedicat a la memòria de Miquel Grau, el jove antifeixista assassinat a Alacant l’any 1977 mentre penjava cartells de la Diada  del País Valencià, ha aparegut pintat amb pintura blanca que fa impossible de llegir-ne l’homenatge.

La regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alacant, María José Espuch, ho ha denunciat a Twitter: ‘El feixisme torna a atacar la democràcia a Alacant’. A la fotografia de la regidora pot veure’s com ha quedat el monòlit després de l’atac.

No és la primera vegada que el monòlit dedicat a Miquel Grau és atacat d’ençà que va ser instal·lat. El gener d’enguany  fins i tot el van arrencar i se’l van emportar. El monument també havia estat danyat i pintat per ultres espanyolistes.

La inscripció deia: «En memòria de Miquel Grau i Gòmez, última víctima de la violència política de la transició democràtica segons la Llei de Memòria Històrica. El 6 d’octubre de 1977 fou mort a la ciutat d’Alacant arran d’una agressió feixista ‘per guanyar la llibertat…’, com deia la cançó que li va dedicar Al Tall, mentre penjava cartells que convocaven a la Diada del 9 d’octubre i reclamaven Llibertat, Amnistia i Estatut d’Autonomia. En memòria de les dones i els hòmens que lluitaren per la democràcia i l’autogovern.»

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb