La farmacèutica AstraZeneca ha anunciat la incorporació del doctor Josep Baselga com a cap d’R&D del seu departament d’oncologia. El fitxatge de Baselga forma part d’una remodelació organitzativa de l’empresa.

El metge català havia estat al capdavant de l’institut Memorial Sloan Kettering Cancer de Nova York des del 2012 i fins al setembre del 2018, quan va dimitir després que el diari ‘The New York Times’ fes públic que havia omès el cobrament de milions de dòlars en pagaments de farmacèutiques els darrers anys en les seves investigacions. Ja com a membre de la nova empresa, Baselga ha considerat un ‘privilegi’ poder treballar amb ‘l’expertesa enorme en oncologia’ d’aquesta firma.

Segons la informació apareguda a ‘The New York Times’, Baselga no hauria complert les normes de divulgació financera establertes per l’Associació Nord-americana per a la Investigació del Càncer quan n’era president. Al mateix diari, Baselga ho atribuïa a un ‘lapsus de divulgació’ no intencionat.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb