El jutjat d’instrucció 9 de Barcelona ha notificat avui l’arxivament de la denúncia de la CUP contra l’assetjament policíac al seu local el 20 de setembre, segons que ha informat el partit en un comunicat.

La jutge argumenta que la policia espanyola va ‘intervenir el material propagandístic’ del referèndum de l’1-O ‘complint instruccions de la Fiscalia’. No obstant això, la formació recorda que la seva seu ‘va ser assetjada per desenes de cotxes de la policia espanyola durant més de set hores, malgrat no tenir una ordre judicial’.

La jutge també constata que, el 20-S, dos agents van fer ‘tasques de vigilància de la seu des de les vuit del matí’. Mentre es desplegaven diferents operacions contra els preparatius del referèndum, que van ser respostes per protestes ciutadanes a Barcelona, especialment a la Conselleria d’Economia, un grup d’antidisturbis va intentar accedir a la seu de la CUP sense ordre judicial, però una concentració de manifestants ho va impedir.

Emmarca l’actuació de la policia dins del ‘seguiment que la Brigada Provincial d’Informació de Barcelona feia a la recerca d’activitats col·lectives i individuals relacionades amb el suport a la preparació i celebració del referèndum’, encara que la CUP remarca que, com a partit, no estava afectat per la prohibició del Tribunal Constitucional espanyol.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]