El titular del Jutjat d’Instrucció número 9 de València ha arxivat la causa contra el batlle de València, Joan Ribó, per no donar al PP l’expedient de l’enquesta sobre les Falles. En la seva declaració, Ribó va dir que la denúncia, presentada per un assessor del PP investigat pel cas Taula, tal com va recordar el batlle, tenia la ‘clara voluntat política d’intentar demostrar davant de la societat alguna cosa impossible’, que tots som iguals.’ El batlle estava acusat per presumptes delictes de prevaricació i impediment de l’exercici de drets cívics.

El magistrat explica en el seu escrit que Ribó no ha incorregut en els delictes denunciats perquè el Batlle no va actuar ‘a gratcient’ quan no va facilitar l’expedient, sinó que ‘es va basar i va confiar en el bon fer del tècnic en dret i experimentat secretari general de l’Ajuntament’. Així ho va defensar el batlle quan va declarar, ja que va argumentar que la negativa inicial a facilitar la documentació que sol·licitava el grup del PP va ser ‘una qüestió basada jurídicament en un informe del secretari de l’Ajuntament.’

Ribó tampoc no va obrar ‘de forma arbitrària’, continua l’instructor, ja que ‘la confiança d’aquell professional va subscriure la decisió amb base jurídica suficient per a la denegació temporal de la informació, l’oportunitat de la qual de ser recorreguda pels denunciants es va deixar córrer’, fins que la negativa va ser ferma.

La interlocutòria explica que l’expedient que va originar la denúncia de l’assessor del PP ‘no va arribar a generar un expedient municipal, sinó, únicament un suport electrònic’, per la qual cosa no es pot considerar que sigui un expedient municipal en el seu ‘concepte jurídic administratiu’. A més, aclareix que en comptes de negar la informació, ‘va ser diferir-la fins que finalitzés l’expedient sancionador per part de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD)’.

Els preceptes i reglaments que se citen en la resolució que va donar origen a la denúncia ‘resulten efectivament d’aplicació’ i ‘han servit com a suport per a, almenys, retardar la informació sol·licitada fins a la finalització d’aquest expedient’, afegeix el jutge, que recorda a més que es va produir l’entrega final de l’expedient sol·licitat pel grup ‘popular’ el 27 de març, una vegada finalitzat amb proposta de sanció molt greu per part de l’AEPD.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.