La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha criticat que Pablo Llarena tingui ‘por’ de la seva citació a Bèlgica per al 4 de setembre per la recusació dels exiliats per presumpta falta d’imparcialitat del jutge i per la vulneració de la presumpció d’innocència dels recusats.

‘Segurament no té la seva consciència prou tranquil·la per justificar les seves actuacions’, ha dit Artadi. Aquest és el motiu, considera la portaveu, pel qual Llarena ha demanat empara al Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que l’hi ha concedit.

El suport del CGPJ suposa demanar als ministeris de Justícia i Exteriors que actuïn a través de l’Advocacia de l’Estat per assegurar la integritat i immunitat de la jurisdicció espanyola davant la demanda civil presentada contra el jutge.

Artadi veu ‘contradictori que un jutge tingui por d’un sistema de justícia independent’ i l’acusa de buscar excuses per eludir la justícia: ‘Un jutge que es nega precisament a sotmetre’s a un sistema judicial és com a mínim contradictori’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb