Cançons de la cort de Lluís XIV, concerts de viola de gamba, vetllades dedicades a Bach i Haëndel… Durant aquesta primera quinzena d’agost, Peníscola en converteix en la capital de la música clàssica amb el Festival Internacional de Música Antiga i Barroca, especialitzat en melodies que van del segle XI al XVII. El certamen, que és un dels més prestigiosos que es fan al país d’aquest estil, enceta aquest cap de setmana la programació més ambiciosa.

Per això, pel castell del papa Luna, l’epicentre del festival, hi passaran alguns dels referents internacionals de la música clàssica i barroca, com ara la Capella dels Ministrers, The Gonville Consort, Capriccio Stravagante i l’Orquestra de Cambra del País Valencià. Els plats forts d’aquest cap de setmana són la formació britànica The Gonville Consort, que oferirà un concert de cançons i himnes de la cort d’Anglaterra entre els segles XVI i XVII i la Capella de Ministrers, que celebra el trentè aniversari amb un concert inspirat en la ruta de la seda.

El programa, que durarà fins al 12 d’agost, es completa amb un concert de flautes travesseres renaixentistes, les sonates italianes de Haëndel interpretades amb viola de gamba, clàssics com Les quatre estacions de Antonio Vivaldi, concerts de clavicèmbal i una nit dedicada a Bach de la mà de l’Orquestra de Cambra de la Comunitat Valenciana. El festival també manté el seu vessant popular i el darrer dia farà un piromusical a càrrec de la Pirotècnia Peñarroja de Vall d’Uixó dedicat al 450è aniversari del naixement de Monteverdi.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]