Grups joves, músics de referència, propostes de tot el país i també de més enllà. Aquestes són les claus de la programació d’enguany del festival Tradicionàrius, que es farà a Barcelona fins al 23 de març i programa una seixantena de concerts. El festival de folk de referència del país arrenca aquest cap de setmana amb el concert inaugural, que estarà dedicat a repassar la trajectòria del grup Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. La formació de les Terres de l’Ebre celebra el 25è aniversari i per això oferirà un concert molt especial al Centre Artesà Tradicionàrius titulat ’25 anys i un 4L’.

El Tradicionàrius és un dels aparadors més importants de la música d’arrel i per això sempre dóna espai als grups joves perquè consolidin els seus projectes. Alguns dels més destacats que passaran pel festival d’enguany són Inxa Impro Quintet (19 de gener), que presenten nou format; Biflats (9 de febrer); Guillem Anguera, que presenta nou disc (2 de març); i els sempre innovadors RIU (16 de març). Aquests grups novells compartiran cartell amb artistes de llarga trajectòria com ara Jaume Arnella i el Cor Sarabanda (2 de febrer), Miquel Gil i Pep Gimeno, Botifarra (22 de febrer), l’acordionista basc Korrontzi (16 de febrer), Kepa Junkera (8 de febrer) i Eduard Iniesta (8 de març). Entre tots plegats, sumen nou presentacions de discs i diverses estrenes d’espectacles.

El festival d’enguany també estarà marcat per diversos concerts d’homenatge. El primer recordarà el desè aniversari de la mort de Maria Laffitte, una de les impulsores del festival. També hi haurà un record per a Pere Tàpias, el dia del Tast Gastronòmic, per la seva dedicació incondicional tots aquests anys amb l’Oda a la Sobrassada, un acte dels Foguerons de Gràcia que sempre presentava. I, per últim, en el ball folk en el marc dels foguerons s’homenatjarà a la figura del músic mallorquí Toni Roig amb un concert especial que comptarà amb Biel Majoral, Xavier de Bétera i els músics del Pont d’Arcalís.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]