Poc després d’haver sortit de la presó de Logronyo, Arnaldo Otegi ha fet un discurs breu i contundent. Primer en èuscar i després en espanyol. Heus-lo ací traduït al català:

«Hi ha qui diu que no existeixen presos polítics a l’estat espanyol. Ho diuen amb fruïció, alguns amb una certa animositat. Però només cal mirar totes aquestes càmeres que ens enregistren per saber que efectivament sí que hi ha presos polítics a l’estat espanyol. No hi ha totes aquestes càmeres quan des d’aquesta presó surten presos socials; no hi són quan expulsen els immigrants des d’aquestes presons; no hi són quan expulsen la gent humil, la gent treballadora de casa seva. Els qui som marxistes diem que les proves són les que es contrasten amb la realitat. I la realitat és que aquí no hi hauria totes aquestes càmeres si no sabessin que avui surt, com moltes altres vegades un pres polític d’una presó espanyola.

Fa sis anys i mig que van intentar empresonar-nos, i ens van empresonar per haver fet una aposta per la pau. I us vull felicitar a tots vosaltres per haver mantingut aquesta aposta malgrat les provocacions. Efectivament, la pau és el camí. Però en aquest camí cal portar aquesta aposta fins al final, i això és el que em proposo de fer amb tots vosaltres. Quan ens van ficar a la presó, ens hi van ficar com a bascs, i com a bascs en sortim; com a independentistes, i com a independentistes en sortim; com a socialistes, i com a socialistes en sortim. El millor lehendakari i el millor batlle és el poble!»

Vídeo del discurs en èuscar:

I en espanyol:

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb