El vice-president del govern, Pere Aragonès, ha assegurat que si el govern no pot aprovar el pressupost al parlament Catalunya s’abocarà al ‘col·lapse’. En la seva intervenció al congrés regional de la Federació de les Terres de l’Ebre d’ERC, Aragonès ha remarcat que disposar d’uns nous comptes enguany és una qüestió de ‘responsabilitat amb la ciutadania’, en un moment polític ‘molt complex’ amb ‘atacs institucionals des de totes les bandes’.

Aragonès ha presentat el suport als comptes per part del govern i els comuns com l’exemple de la fórmula que han de seguir en el futur els ‘grans acords de país’. ‘Tenim una oportunitat de posar el dia tots els serveis públics del país’, ha remarcat. El coordinador general d’ERC ha defensat també la via de la negociació amb l’estat espanyol perquè deixi enrere la via penal i la repressió.

El vice-president ha afirmat que el temporal que ha assotat les Terres de l’Ebre aquesta setmana s’ha de convertir en un ‘punt d’inflexió’ en el compromís per posar les Terres de l’Ebre ‘al mapa’. En aquest sentit, s’ha compromès a mobilitzarà tres vies de recursos per fer front, no només a l’emergència que ha causat el temporal, sinó també a actuacions a mig i llarg termini per poder afrontar el futur en millors condicions.

‘Rascarem de tots els departaments i posarem al dia els equipaments danyats’, ha dit. Ha assegurat que es treballarà amb la Taula de Consens del delta de l’Ebre. Així mateix, ha afirmat que cal ser exigents amb el govern espanyol, administració competent sobre costes i el riu Ebre, perquè posi els recursos necessaris per restaurar el medi i lluitar contra el fenomen del canvi climàtic. En la mateixa línia, ha apel·lat a la Unió Europea perquè es comprometi també a finançar la transformació ecològica que requereix aquest fenomen i fer front a grans desastres.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb