ApuntaMiNombreVox

El partit d’ultradreta Vox va demanar ahir per escrit al parlament andalús la llista de treballadors públics que evaluen les denúncies per violència masclista i n’elaboren informes. Vox considera que són informes basats en criteris ‘ideològics’ i vol depurar els casos d’aquells treballadors que consideren que no estan qualificats. Concretament, el partit d’ultradreta vol els noms, cognoms i número de col·legiat d’aquests treballadors.

La reacció del moviment feminista no s’ha fet esperar a les xarxes, que ha denunciat l’assenyalament i cacera de bruixes que aquesta petició representa amb l’etiqueta  #VoxApuntaMiNombre, impulsada per la periodista Cristina Fallarás. D’aquesta manera, treballadors de tots els àmbits especialitzats en violència masclista, així com integrants de col·lectius feministes o personen que simplement s’identifiquen amb el moviment, han volgut deixar clar al partit d’ultradreta que lluiten per acabar amb la violència masclista. Vegeu ací alguns dels tuits més destacats:

‘Ni un pas enrere’: així prepara el feminisme el contraatac a Vox

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb