Les accions d’Apple han caigut un 9,08% en l’obertura de la borsa dels Estats Units com a reacció al reconeixement de Tim Cook, conseller delegat de l’empresa, que han hagut de revisar a la baixa la previsió de beneficis. En una carta pública adreçada als inversors, Cook admet que les vendes dels iPhone, producte estrella de la casa, seran menors de les previstes. Això comportarà que en comptes d’ingressar entre 89.000 i 93.000 milions de dòlars n’ingressaran vora 84.000 milions.

Segons Cook, entre les causes d’aquesta revisió a la baixa hi ha la fortalesa del dòlar, un menor subministrament de components i certs problemes logístics per l’augment de productes tecnològics similars que han sortit al mercat, o que van treure a la venda els iPhone XS i XS Max en unes dates diferents del que havien fet fins llavors, abans del iPhone X, fet que ha provocat que les vendes s’hagin dividit en dos trimestres.

‘Si bé vam preveure alguns dificultats en mercats emergents clau, no prevèiem la magnitud de la desacceleració econòmica, particularment a la Xina’, afegeix Cook.

Tanmateix, el dirigent d’Apple diu que, tot i aquesta revisió a la baixa, esperen anunciar pròximament un nou rècord en el benefici per acció i que durant l’últim any el nombre de dispositius Apple en actiu ha augmentat en més de 100 milions.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb