La fiscalia anticorrupció ha arxivat la investigació a la vice-presidenta del Consell Mónica Oltra per un suposat fraccionament de contractes en serveis de neteja de centres socials de la conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i per pagaments per la via d’enriquiment injust que sumarien més de 43, 7 milions d’euros. Segons que informa Europa Press, després d’estudiar la denúncia interposada pel PP i els expedients remesos per l’advocacia de la Generalitat, la fiscalia ha adoptat la decisió en estimar que no hi ha infracció penal.

La fiscalia va obrir una investigació el passat mes de febrer arran de la denúncia del PP, que considerava que els fets podien ser constitutius d’un delicte de prevaricació. En concret, feia referència a contractes de la conselleria d’Igualtat en els quals apreciava ‘fraccionament il·legal per eludir el procediment legalment establert i, en particular, la lliure concurrència de licitadors, així com la fiscalització pels òrgans d’intervenció’.

Així mateix, els populars consideraven que va existir un ‘recurs sistemàtic al reconeixement de deutes per la via de l’enriquiment injust per evitar qualsevol tipus de contractació administrativa, així com per eludir tota fiscalització per part de la Intervenció’.

D’altra banda, des de la conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives han recalcat després de conèixer la investigació que ‘cap dels expedients pot ser aprovat amb informe negatiu per la Intervenció, atès que sense l’informe favorable de l’òrgan fiscalitzador de la Generalitat ni es comptabilitza, ni es paga’. També han asseverat que era ‘fals que la via de l’enriquiment injust eludisca la fiscalització perquè passen per la Intervenció General’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]