Andorra ha superat per primera vegada el llindar dels tres milions de turistes anuals i ha pràcticament arribat als nou milions de pernoctació en el període comprès entre desembre del 2017 i novembre del 2018.

El 2012 el país va rebre 2,2 milions de turistes i des de llavors acumula sis anys de creixement. L’estada mitjana dels turistes també creix, lleugerament, fins a situar-se en les 2,93 nits per persona.

L’increment s’ha aconseguit per l’increment del turisme a l’estiu, on fa ja dos anys que se supera el milió de persones. Són les millors xifres des que el 2007 el Departament d’Estadística comencés a recopilar dades, ha destacat el ministre de Turisme, Francesc Camp.

Un total de 8,3 milions de visitants
Pel que fa al nombre total de visitants anuals, on es tenen en compte també els excursionistes – les persones que vénen a Andorra i se’n van el mateix dia -, s’arriba als 8,3 milions.

S’acumulen ja quatre anys consecutius d’augment, encara que aquest 2018 l’increment ha estat únicament del 0,7%. Incrementar la xifra de les persones que dormen a Andorra era un dels objectius de l’actual ministeri de Turisme, ja que generen un major impacte en l’economia del país.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb