L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha ofert les primeres dades d’inscrits i de venda de samarretes de la Diada d’enguany. Fins avui s’han apuntat 37.500 persones a la manifestació, és a dir, un 25% menys que el 2018. Tanmateix, l’entitat no mostra preocupació per aquesta xifra, perquè la venda de samarretes supera el ritme de l’any passat. De moment, se n’han venudes 178.000, un 5% que ara fa un any. A més, l’ANC ha explicat que hi ha 450 autobusos contractats a tot el país per traslladar manifestants a Barcelona.

Guia Diada 2019: Tota la informació sobre la manifestació de l’Onze de Setembre 

Sobre la xifra d’inscrits, l’ANC diu que el descens en la inscripció d’enguany es deu al fet que ‘no s’ha organitzat cap performança i, per tant, els assistents no veuen la necessitat d’inscriure-s’hi, tot i que tenen la intenció d’anar-hi’. De totes maneres, l’entitat demana que la gent s’apunti al registre, perquè és una garantia que la mobilització s’organitzarà amb garanties. La manifestació d’enguany dibuixarà un estel al voltant de la plaça d’Espanya i arribarà fins a la plaça de la Universitat.

Eines de País

Els actes de la Diada d’enguany no es limitaran a la manifestació de la tarda, sinó que se’n faran tot el dia. Segons que va anunciar l’ANC, de 10.00 a 15.00, al pla de Palau de Barcelona i als carrers de la rodalia s’hi habilitarà l’Espai Eines de País, amb activitats per a conscienciar els ciutadans sobre com fer passos cap a la independència. A més, es podrà entrar en contacte amb empreses que formen part de la campanya ‘Consum Estratègic’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.