Un any més, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) organitza una gran manifestació per la Diada. El lema d’enguany serà ‘Objectiu independència‘. Segons l’ANC, la manifestació es farà per reivindicar que l’objectiu és la independència. Els representants de l’entitat diuen que ningú no ha de renunciar a la ideologia pròpia, sinó que cal posar-se d’acord per aconseguir aquest objectiu comú.

L’Assemblea comptarà com sempre amb la col·laboració de més entitats independentistes, com ara l’AMI i Òmnium Cultural per a organitzar la manifestació, la vuitena consecutiva. L’any passat, es va fer a l’avinguda Diagonal de Barcelona i va aplegar un milió de persones.

Recorregut i hora

L’epicentre de la manifestació serà a la plaça d’Espanya de Barcelona. ‘Hem buscat una plaça gran on conflueixin carrers grans, perquè volem representar que, des de camins diferents, hi ha un punt de trobada que és la independència’, va dir la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, a la conferència de premsa de presentació.

En aquella plaça hi van a parar cinc carrers, que es preveu que també s’ompliran de gent: el carrer de la Creu Coberta, el carrer de Tarragona, l’avinguda del Paral·lel, l’avinguda de Maria Cristina i la Gran Via de les Corts Catalanes. Amb aquesta imatge es vol configurar el dibuix d’una unió cap a un objectiu central.

Com és habitual, la manifestació començarà a les 17.14 h, però l’Assemblea recomana de ser-hi una hora abans. A més, es convida la gent a baixar a Barcelona a primera hora del matí. L’ANC organitzarà una Fira de Consum Estratègic a la ciutat.

Com podeu inscriure-us-hi?

L’ANC ha obert una pàgina web perquè tothom es pugui inscriure a un dels vint-i-sis trams de la mobilització. Com cada any, la manifestació s’ha dividit en trams. A la web, hom pot triar a quin vol anar. A més, l’entitat ofereix un mapa amb dades sobre ocupació per a garantir que els manifestants es distribueixin de manera equitativa per tot el recorregut.


L’ANC també resol possibles dubtes per correu electrònic (dubtes11s@assemblea.cat).

Mobilitat

Les assemblees locals ja organitzen autocars per fer el trasllat fins a Barcelona. L’any passat se’n van arribar a omplir mil cinc-cents, un xifra que esperen igualar. Per inscriure’s als autocars, val més adreçar-se a la secció territorial de l’ANC de més a la vora.

Espai Eines de País

‘No tan sols proposem de sortir a manifestar-nos, sinó de venir decidits a informar-se de les maneres efectives que tenim per a avançar cap a la independència’, explica Carla Soler, de la Comissió de Mobilització de l’ANC. L’entitat vol continuar fent créixer la campanya Eines de País, i per això organitzarà una Fira de Consum Estratègic a Barcelona, amb parades d’empreses i entitats implicades amb la independència, juntament amb activitats i conferències complementàries. De moment no se’n saben més detalls.

Les samarretes

Un any més, l’Assemblea ha posat a la venda samarretes especials per a la manifestació de l’Onze de Setembre. Són fetes al país i seran de color blau turquesa, amb detalls grocs. Tindran un estel al pit, que simbolitza l’objectiu de la independència.

Les samarretes no es posaran a la venda fins a la segona quinzena de juliol, però ja es poden reservar a la Botiga de Vilaweb.

Samarreta diada 2019

Per a què ha de servir la manifestació d’enguany?

Durant aquest últim moltes veus han volgut debatre sobre la utliitat de la manifestació d’aquest Onze de setembre. Vegem-ne algunes d’aquestes anàlisis:

La consellera Clara Ponsatí també hi va donar la seva opinió:

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.