Brexit

Les empreses catalanes van exportar com mai durant el mes de març fins arribar a un valor de les vendes de 6.715 milions d’euros, el 0,8% més que al març de l’any passat i la xifra més gran fins ara assolida en un sol mes de la sèrie històrica que comença l’any 2000. Aquesta acceleració de les vendes al març ha permès batre un nou rècord històric en el primer trimestre amb unes exportacions que han sumat 18.236 milions d’euros, el 3,33% més que el mateix període de l’any passat i també la millor xifra registrada en qualsevol trimestre de la sèrie dels últims 18 anys. El sector químic, la indústria de l’automòbil i les empreses de béns d’equipament han tornat a repetir com els sectors més internacionalitzats de Catalunya.

El rècord del mes de març, el millor en vendes a l’exterior en qualsevol mes de la història, i el rècord del trimestre, el millor període de tres mesos en xifres de vendes mai vist fins ara, s’ha registrat per part de les empreses catalanes tot i l’impacte de Setmana Santa, que aquest any ha caigut a finals del mes de març, cosa que suposa menys dies laborables en l’activitat empresarial que l’any passat, quan aquesta festivitat va caure íntegrament en el mes d’abril.

Les importacions es van situar en el primer trimestre en 22.413 milions d’euros, cosa que suposa un 4,2% més que el primer trimestre del 2017. Amb aquestes xifres, el dèficit comercial, la diferència entre exportacions i importacions va ser de 4.177 milions d’euros, el 8,3% més que el dèficit registrat en el mateix període del 2017. Les importacions de les empreses químiques instal·lades a Catalunya i del sector de l’automòbil, amb creixements del 12,3% i del 9,9% en relació amb el primer trimestre del 2017, han estat les màximes responsables d’aquest creixement del dèficit comercial català.

Mentre que en el primer trimestre el dèficit comercial a Catalunya ha crescut en un 8,3%, si només s’observa l’evolució del mes de març, el dèficit comercial s’ha reduït el 31,5%, cosa que suposa una tendència positiva en el balanç d’internacionalització de l’economia catalana.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.