La cuina japonesa, protagonista del festival gastronòmic Vadefoodies

  • Hi ha una quinzena d'activitats entre formacions, ponències, exhibicions, degustacions i tallers

VilaWeb
Redacció
31.05.2018 - 17:00

El festival de tendències gastronòmiques Vadefoodies d’Igualada, que es fa aquest cap de setmana, fa quatre anys amb algunes novetats destacades. La cuina del Japó serà la gran protagonista d’enguany, amb ponències de reconeguts xefs i mostres en directe de cuina de pastisseria tradicional nipona. Segons que han explicat els organitzadors, hi participarà Roger Ortuño, autor d’un dels blocs més influents sobre gastronomia japonesa; el xef Sergio Ortiz, que oferirà un tast de sakes i cuina japonesa; i Jordi Morelló, de la pastisseria barcelonina Ochiai, que farà una demostració de cuina.

A banda del Japó, també hi haurà altres tendències protagonistes, com ara la cuina saludable, que arribarà de la mà del xef Xavier Pellicer, premi al Millor Restaurant de Verdures del Món al certamen We’re Smart, Think Vegetables! Think Fruit! que organitza la guia We’re Smart Greenpeace Guide. Però les novetats no s’acaben aquí: per primera vegada, el certamen serà de franc i, a més, canvia d’emplaçament i deixa les instal·lacions del Museu de la Pell per traslladar-se a l’acabada de remodelar plaça Castells.

En total, el programa inclou una quinzena d’activitats, que van des de formació, ponències, exhibicions, degustacions i concerts, fins a concursos, tallers, receptes i demostracions de cuina en directe. A més, com és tradició, el festival també comptarà amb el mercat Eat Street, que tindrà una vintena de parades amb menjar d’arreu del món. Hi haurà, entre més, menjar mexicà, japonès, hindú i etíop. Per primera vegada també s’organitzarà un concurs sobre la cuina de la vinyala, una varietat de caragol típica de la comarca de l’Anoia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any