‘Cabareta’, un espectacle crític, poètic i no convencional que demana als espectadors que es perdin en el caos

  • L'obra de cabaret en clau femenina ret homenatge a Maria Aurèlia Capmany, Guillermina Motta, Núria Feliu i Mary Sampere

VilaWeb
Redacció
05.04.2018 - 16:00
Actualització: 05.04.2018 - 18:54

El Teatre Lliure de Montjuïc acaba d’estrenar l’espectacle Cabareta, de Bárbara Granados i Maria Molins. Una obra de cabaret en clau femenina que es podrà veure fins al 14 d’abril i que vol recuperar l’esperit de la Barcelona canalla des dels anys vint i trenta fins a l’actualitat. Cabareta es presenta com un homenatge a Maria Aurèlia Capmany, Guillermina Motta, Núria Feliu, Mary Sampere, Ángel Pavlosky i El Molino.

Amb paraules del director, Joan Maria Segura, és ‘un muntatge no convencional, crític, poètic i còmic que demana als espectadors que es perdin en el caos i es deixin sorprendre’. La producció conté escenes típiques del cabaret amb molta crítica i amb una essència gamberra barrejades amb moments més poètics. ‘El contrast de la crítica amb la poètica està arrebossat amb humor’, explica el director. S’hi aborden diversos temes amb petites càpsules: l’actualitat política i social, la Barcelona republicana, la intolerància i la diversitat sexual, el sentit de la vida, el paper de la dona, etc.

Cabareta arrenca amb ‘Ai senyor’, una escena en què s’endinsen a la Barcelona dels anys vint i trenta per mitjà d’una noia que arriba a la ciutat. Tindrà moltes picors i d’aquesta manera descobrirà la vida fàcil. L’espectacle continua amb altres escenes, com ara ‘La cigala i la formiga’, en què es denuncia el menyspreu de la classe política cap a la cultura mitjançant contes infantils. També destaca una càpsula sobre la gent tòxica sense escrúpols; ‘Els armaris’, que denuncia la intolerància a la diversitat en la tendència sexual i el gènere; ‘Mare’, una autocrítica sobre el procés; i ‘La Paquita’, que fa visibles les dones que no van poder estudiar una carrera i es van dedicar a la família.

L’espectacle, el van començar a gestar l’any 2011 la compositora Bárbara Granados i l’actriu Maria Molins, que també el protagonitza. Per això la major part dels textos són obra de l’equip, i les composicions, de Bárbara Granados. Tot i això, també hi ha alguns fragments d’altres autors. Es va estrenar al festival Grec l’any passat i, després d’uns mesos de ronda, ara fa parada al Teatre Lliure. Va ser candidat als premis Max d’enguany en les categories de millor espectacle musical i millor composició musical per a espectacle escènic. També forma part dels actes de l’Any Maria Aurèlia Capmany.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu ací.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any