retorn a l'escola

Els nens i adolescents del País Valencià tornen avui a les escoles i instituts. Els protocols anticovid són pràcticament els mateixos del curs passat. L’ús de la màscara és obligatori i també es mantenen les mesures de neteja i ventilació dels espais comuns. En canvi, el govern relaxa algunes restriccions quant a les relacions socials.

Quines són les noves restriccions contra la covid-19 al País Valencià?

Els alumnes d’educació infantil, primària i especial s’organitzaran en grups de convivència estable, dins els quals no hauran de mantenir la distància de seguretat. En canvi, a l’ESO, els alumnes de primer i segon hauran d’estar a 1,20 metres. També serà així, en principi, per als alumnes de tercer i quart d’ESO, batxillerat i FP; però si empitjora la situació epidemiològica es pot augmentar la distància a 1,50 metres. De manera excepcional, es pot establir un sistema de semipresencialitat per als alumnes d’aquests cursos, i es mirarà de preservar la presencialitat completa per als alumnes de segon de batxillerat perquè puguin preparar adequadament les proves d’accés a la universitat. Els alumnes de grups diferents de convivència estable del mateix curs podran relacionar-se entre si al pati.

El segon curs escolar covid començarà amb restriccions més suaus que l’any passat

A les universitats, el curs també serà presencial

A les universitats, el curs també serà presencial, tant a les públiques com a les privades. Ho han dit les conselleres de Sanitat, Ana Barceló, i la d’Universitats, Carolina Pascual. En un comunicat conjunt amb la resta de rectors, detallen que la decisió s’ha pres per les experiències prèvies, la contenció de propagació de la covid-19 en l’àmbit universitari i l’evolució en el ritme de vaccinació. Els centres aplicaran les mateixes mesures de seguretat i prevenció de contagis. Tanmateix, diuen que es mantindrà la coordinació amb tots els centres acadèmics.

Aquesta setmana, la consellera Barceló ha anunciat que s’havia aconseguit l’objectiu d’assolir el 70% de la població més gran de dotze anys vaccinada completament abans que no es preveia. Barceló també va calcular que el curs escolar començaria amb el 80% d’alumnes immunitzats.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.