Com a mínim dinou persones han mort i una vintena han estat ferides a causa d’una explosió a la ciutat afganesa de Jalajabad durant la visita del president del país, Ashraf Ghani. Dels morts, deu pertanyien a la minoria de la comunitat religiosa i cultural sikh.

Ha estat a prop de la residència del governador de la província Nangarhar, on Ghani s’havia reunit en la seva gira pel país que s’allargarà fins dilluns. Precisament era per anar-lo a trobar que els representants de la comunitat s’hi dirigien.

El portaveu del govern provincial, Ataulà Jogyani, ha confirmat que l’atac ha estat un atemptat suïcida a dos quarts de dues, a hora espanyola.

El president Ghani s’havia desplaçat a la ciutat per explicar que volia trobar un acord de pau amb els talibans, després d’haver-se acabat l’alto al foc que havien acordat temporalment, per avaluar amb més claredat les possibilitats de negociació entre totes dues parts.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb