Aquest cap de setmana, Alcover es convertirà en l’epicentre de les trifulgues bandoleres que van assolar les comarques del Camp de Tarragona durant el segle XVII. S’hi fa la Fira de Bandolers, una recreació històrica que parteix de la rivalitat real que hi va haver entre dues famílies de la vila, els Voltors i els Morells, per explicar com era la vida en aquelles contrades fa més de quatre-cents anys. Una de les novetats d’enguany és la inauguració de la Gran Taverna dels bandolers, a la plaça Nova, on es podran degustar tot de productes d’aquestes terres: cervesa artesana, vins i tapes i un seguit de plats a la brasa cuinats ‘a l’estil bandoler’.

Això a banda, el programa inclou una cinquantena d’actes. El més destacat és la representació de l’enfrontament entre les famílies bandoleres dels Voltors i dels Morells, que és el fil conductor de la fira. S’anirà escenificant durant tot el cap de setmana amb l’entrada dels bandolers, batusses, persecucions…També cal destacar els diversos espectacles de carrer que recreen l’Alcover del 1600 i ajuden a ambientar l’atmosfera de la fira. Igualment, hi haurà activitats per a la mainada, com ara una gimcana bandolera i una baixada de carros artesanals, i mentre duri la fira hi haurà un mercat d’artesania i productes gastronòmics.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb