Alcanar ha reconvertit el tradicional Mercat Iber, que es fa des de fa vint anys, en un festival que vol ser un referent a Catalunya pel que fa a la promoció del patrimoni i la cultura ibers. L’han batejat amb el nom de Tyrika, una misteriosa ciutat ibera que va estar situada entre el delta de l’Ebre i Peníscola, i es farà aquest cap de setmana. Entre les novetats destaquen les escenificacions de la vida quotidiana al jaciment de la Moleta del Remei i tot d’activitats de difusió del patrimoni.

L’objectiu del renovat festival Tyrika és acostar els ciutadans al món dels ibers d’una manera lúdica i festiva. Per això combina l’oferta d’activitats per a tots els públics amb l’objectiu de fer més present la cultura dels ibers en l’imaginari col·lectiu. Això s’exemplifica molt bé en propostes com ara l’exposició ‘Taula dels ibers’, que parla sobre els canvis socials i polítics d’aquella societat cap a un sistema més jeràrquic a partir dels seus costums gastronòmics.

L’oferta del festival es completa amb el tradicional mercat iber, en què hi ha demostracions d’oficis, parades d’artesania, jocs per a la mainada i actuacions musicals. Però la principal novetat d’enguany són les escenificacions de la vida quotidiana que es faran al jaciment de la Moleta del Remei, que també tindrà una zona de tavernes. Allà s’hi faran la majoria d’activitats de difusió patrimonial de la cultura iber per mitjà de visites guiades, conferències i tallers.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb